Dan Barna anunţă că USR-PLUS preia Ministerul Sănătăţii. Lista ministerelor ce revin USR-PLUS

Dan Barna a declarat la finalul negocierilor cu PNL că a fost găsită cea mai bună soluţie pentru a forma o majoritate parlamentară. Liderul USR a anunţat lista ministerelor preluate de coaliţia USR-PLUS.

18 dec. 2020, 19:18
Dan Barna anunţă că USR-PLUS preia Ministerul Sănătăţii. Lista ministerelor ce revin USR-PLUS

Dan Barna a anunţat că portofoliile asumate de USR-PLUS sunt la Justiţie, Transporturi, Sănătate, Cercetare, Inovare şi Digitalizare, dar şi ministerul Economiei, cu partea de antreprenoriat IMM.

Dan Barna: Ziua de azi s-a dovedit a fi un pas important spre o coaliţie stabilă

„Ziua de azi s-a dovedit un pas important spre o coaliţie stabilă în această perioadă complicată în care românii aşteaptă de la Guvern soluţii rapide, dar şi măsuri care să aşeze România pe un drum firesc de dezvoltare. Am găsit cea mai bună soluţie pentru a avea o majoritate parlamentară, dar şi un Guvern care să fie echilibrat.

Portofoliile asumate de USR-PLUS sunt la Justiţie, Transporturi, Sănătate, Cercetare, Inovare şi Digitalizare, dar şi ministerul Economiei, cu partea de antreprenoriat IMM”, a declarat Dan Barna.

Citeşte şi Florin Cîţu, prima declaraţie în calitate de premier al coaliţiei de dreapta: „Mă voi ocupa de programul de guvernare”

Dacian Cioloş: Am reușit să oferim o structură de guvern suplă.

Copreședintele USR PLUS a spus vineri seară, după negocierile de azi cu PNL și UDMR, că s-a reușit creionarea unei structuri de guvern suplă.

„Contrar a ceea ce credeau mulți, că va fi o negociere dificilă, cu certuri, am reușit să oferim o structură de guvern suplă. Am vrut Justiția pentru că avem mai multe proiecte, dincolo de a repara cea a stricat PSS. Continuăm cu ‘Fără penali în funcții publice’.

Ministerul Economiei Turismului și Antreprenoriatului. pentur că vrem să ajutăm aceste domenii afectate de pandemie.

Cercetarea inovarea și digitalizarea le-am pus la un loc pentru că este foate importantă digitalizarea.

Negocierile nu s-au finalizat, dar vom continua pe programuld e guvernare”, a spus Dacian Cioloş.