Dan Barna anunţă că se redeschid festivalurile: „Condiţia e ca persoanele să fie vaccinate”

Dan Barna anunţă că se redeschid festivalurile. Autoritățile sunt pregătite să ia noi măsuri de relaxare din 1 iunie. În acest fel marile festivaluri pot fi organizate, cu o singură condiție: persoanele care participă să fie vaccinate.

27 mai 2021, 13:13
Dan Barna anunţă că se redeschid festivalurile: „Condiţia e ca persoanele să fie vaccinate”

Dan Barna anunţă că se redeschid festivalurile.  „Am încredere că această campanie o să contribuie la înțelegerea vaccinării. Nu e doar o garanție individuală, dar e și singura care ne ajută să depășim restricțiile.

1 iunie vine cu niște relaxări. Cifrele se îmbunătățesc. E un lucru bun.

Una din ele e cea pe care am susținut-o acum cîteva zile, de a avea concerte, evenimente, festivaluri cu număr mare de oameni. Condiția e ca acele persoane să fie vaccinate. E un lucru firesc și normal.

Avem un acord de la CNSU și avem un acord și în Guvern, care permite un număr mare limitat la capacitatea spațiului. Condiționat este ca persoanele respective să fie vaccinate”, a spus Dan Barna, la Digi24.

Citeşte şi: Dan Barna crede că 5 milioane de români se vor vaccina până la 1 iunie. „Sunt foarte optimist”

Dan Barna: „Vârsta de pensionare trebuie calibrată cu speranţa de viaţă”

Vicepremierul USR-PLUS

anunţă că sistemul de pensii nu va fi sustenabil dacă nu se fac modificări importante în noua lege a pensiilor.

În România, este nevoie de o nouă lege a pensiilor tocmai pentru că şi aici s-au schimbat elementele demografice care erau valabile acum 10 sau 15 ani. (…) Nici eu nu am spus aşa ceva (că s-ar modifica vârsta de pensionare – n.r.).

Am spus că, în momentul de faţă, vorbim de o nouă lege a pensiilor şi că acest element, care trebuie cumva calibrat cu speranţa de viaţă, este o realitate la care ne uităm. (…) Este o temă importantă. Sunt convins că fiecare român înţelege.

Din moment ce astăzi, suntem în situaţia să tot reglăm pensiile din urmă, (…) să recalculăm punctul de pensie şi avem acest mecanism care creează dezechilibre, este nevoie de o nouă abordare a întregului sistem. Uitându-ne şi pe ceea ce se întâmplă cu acele generaţii numite ‘decreţei’, care se îndreaptă spre vârsta de pensionare, sistemul nu poate să rămână sustenabil dacă nu facem aceste modificări”, a declarat Dan Barna, potrivit Agerpres.