Dan Barna anunţă că USR nu va participa la votul pe moţiunea social-democraţilor: "România nu are nevoie de circul PSD"

Publicat: Duminică, 30 August 2020 10:59 // Actualizat: Duminică, 30 August 2020 10:59 // Sursa: romaniatv.net

Liderul USR Dan Barna a anunţat că parlamentarii partidului nu vor participa la votul de luni pe moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, pentru că aceasta ar fi doar o tentativă de destabilizare a ţării şi un gest de iresponsabilitate politică.

"România nu are nevoie de circul PSD. USR nu va participa la votul pentru moţiunea de cenzură. Tentativa PSD de a provoca o criză politică cu trei luni înaintea alegerilor la termen e o dovadă de iresponsabilitate pe care nu intenţionăm să o încurajăm în niciun fel. Argumentul pentru instalarea actualului Guvern a fost acela că ţara are nevoie de un Executiv cu puteri depline care să se lupte cu pandemia şi criza generată de aceasta. La vremea aceea, inclusiv PSD părea să fie de acord. Ba, mai mult, parlamentarii PSD au votat pentru cabinetul Orban 3", a scris duminică, pe Facebook, Dan Barna.

Acesta consideră că nu s-au schimbat lucrurile, întrucât România este în continuare în plină pandemie de coronavirus.

"Ce s-a schimbat relevant acum? Are România alte priorităţi? Am scăpat de Covid, duduie economia şi e momentul să ne jucăm de-a criza politică? Noi suntem de părere că nu. Mai e foarte puţin până la deschiderea oficială a şcolilor. Cum va contribui o criză politică la o mai bună organizare a anului şcolar în condiţii de pandemie? Numărul cazurilor de Covid-19 nu dă nici el semne de scădere semnificativă. Crede PSD că negocierile pentru un nou guvern vor speria virusul care va privi cu interes hârjoana? Se pierd foarte multe locuri de muncă din cauza pandemiei. Oare PSD crede că într-o ţară cu guvern interimar încrederea companiilor va creşte brusc? Speră că fără guvern vor veni brusc investitori care să aducă bani în economia noastră, entuziasmaţi de perspectiva instabilităţii? Crede vreun strateg PSD că vor scădea în ziua moţiunii costurile de finanţare ale statului? Vom lua împrumuturi mai ieftine pentru că domnul Ciolacu va merge la Cotroceni să negocieze altă formulă de cabinet?", a adăugat Barna.

Acesta anunţă că va merge luni în Parlament "pentru a spune public aceste adevăruri şi de la tribună".

"Dar nu vom participa la votul unei moţiunii care se joacă cu soarta României, fiind inventată iresponsabil de PSD doar ca program de divertisment pentru invitaţii la congresul proaspăt încheiat", a încheiat Barna.

Citeşte şi: Raluca Turcan: "Am convingerea că vom opri această moţiune mincinoasă şi ticăloasă"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dan barna moţiune de cenzură PSD USR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8743
RON
30 Oct
noapte 6 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H