Dan Barna aruncă în aer alianţa cu liberalii: „Evident că mi-aş dori să guvernăm singuri, nu cu PNL”. Ce spune de Băsescu

Liderul USR, Dan Barna, susține că ar vrea să guverneze fără Partidul Național Liberal, asta în cazul în care USR și PLUS ar obține un scor bun la alegeri.

RomaniaTV.net
11 aug. 2020, 18:20
Dan Barna aruncă în aer alianţa cu liberalii: „Evident că mi-aş dori să guvernăm singuri, nu cu PNL”. Ce spune de Băsescu

„Evident că mi-aș dori să avem un rezultat astfel încât să guvernăm singuri. Dacă obținem un rezultat bun o să guvernăm singuri. Vom vedea la momentul acela. Ne așteptăm să câștigăm toate sectoarele în București. În acești patru ani Bucureștiul nu s-a dezvoltat”, a precizat Dan Barna la Digi24.

Declarația lui Dan Barna este cu atât mai surprinzătoare cu cât USR-PLUS și PNL formează o alianță pentru alegerile locale din toamnă în București. La momentul semnării alianței pentru București PNL-USR-PLUS Dan Barna a declarat: „Este un acord la care nu s-a ajuns ușor.” Nicușor Dan i-a rugat pe susținătorii celor trei partide să treacă peste „asperități” și să creadă în noul proiect.
 

Nu este de trecut cu vederea nici declarația lui Ludovic Orban, liderul PNL. El a precizat marți seara, în Sectorul 6, la lansarea candidaturii lui Ciprian Ciucu pentru primăria de sector, că viitorul guvern va fi USR-PLUS. Premierul a omis să spună că și PNL va face parte din viitoarea alianță care va conduce România, după alegerile din decembrie. „Vom face echipă pentru București la toate nivelele. Viitorul Guvern USR PLUS, de altfel ca și actualul Guvern, formează o echipă pentru bucureșteni. Garantăm o echipă pentru București atât la nivel guvernamental, cât și la nivel de sectoare.”, a spus Orban.

Colaborarea PNL și USR de la București nu este singulară, ci mai sunt și câteva județe în care cele două formațiuni politice colaborează.

Dan Barna: Traian Băsescu o ajută pe Gabriela Firea. Nu ne încurcă candidatura lui

Liderul USR, Dan Barna, a declarat, marți seară, la Digi24, că Traian Băsescu o ajută pe Gabriela Firea candidând, dar că nu încurcă alegerile pentru că fostul președinte reprezintă trecutul: 

”Nu ne încurcă nici pe departe candidatura lui Traian Băsescu. Traian Băsescu reprezintă o bucată din istoria Bucureștiului. Reprezintă istoria. Viitorul pentru București se numește Nicușor Dan. Candidând, Traian Băsescu o ajută pe Gabriela Firea. În momentul de față, bucureștenii au alternativă credibilă și competentă, care se numește Nicușor Dan. Toți cei care nu îl susțin pe Nicușor Dan, o susțin pe Gabriela Firea, asta e clar”, a declarat Barna.

Liderul USR a mai spus că are încredere că reprezentanții dreptei pot câștiga toate sectoarele.

Despre Constanța, liderul USR a spus că reprezintă o situație ”complicată” pentru că PNL este împărțit în două tabere, una care vrea alianță cu USR și una care vrea să aibă propriul candidat.

”La Constanța este o situație complicată pentru că PNL are două componente: o componentă care preferă o colaborare cu USR și o colaborare”, a declarat Barna.