Dan Barna cere sprijinul Bisericii pentru vaccinare. Luni au sosit în ţară aproape un milion de doze Pfizer

Peste 58.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore, peste 42.000 cu schema completă. Numărul total al celor vaccinaţi a ajuns la 4.440.483, 3.798.457 primind şi a doua doză.

07 iun. 2021, 11:42
Dan Barna cere sprijinul Bisericii pentru vaccinare. Luni au sosit în ţară aproape un milion de doze Pfizer

Vicepremierul Dan Barna a vorbit luni, în cadrul unei conferințe de presă, despre modul în care decurge campania de vaccinare. El a făcut apel la toate organizațiile civice să facă propriile campanii (n.r.: clipuri, mesaje), astfel încât oamenii să se vaccineze.

E nevoie de sprijinul tuturor componentelor sociale: biserică, institutii și așa mai departe. Ne vom calibra eforturile. Am făcut apel la toate organizațile (n.r.: civice) să facă propriile campanii”, a spus Barna.

Campania de vaccinare înregistrează în aceste momente un număr tot mai mic de oameni doritori de vaccinare.

O nouă tranşă de vaccin de la compania Pfizer BioNTech, care constă în 964.080 doze, soseşte luni în ţară. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană şi vor ajunge pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca şi Timişoara.

Transportul către centrele de stocare este asigurat de firma producătoare, inclusiv pe cale terestră. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă, precizează Comitetul Naţional pentru Coordonarea Activităţii de Vaccinare anti-COVID.

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheş avertizează: „Tulpina Delta este cu până la 50% mai contagioasă. Trebuie accelerat ritmul de vaccinare”

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din Bucureşti, cât şi din ţară, dozele fiind distribuite după cum urmează:  Centrul Naţional de Stocare Bucureşti: 367.380 doze; Centrul Regional de Depozitare Braşov: 128.700 doze; Centrul Regional de Depozitare Cluj: 105.300 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 140.400 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanţa: 81.900 doze; Centrul Regional de Depozitare Iaşi: 81.900 doze; Centrul Regional de Depozitare Timişoara: 58.500 doze.

Până la acest moment, România a recepţionat 9.004.769 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 6.474.870 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.
*
În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, săptămânal, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei.

BILANŢ VACCINARE 6 iunie 2021. Peste 58.000 de persoane au fost vaccinate anti-COVID în ultimele 24 de ore