Dan Barna, reacţie-surprinzătoare la varianta Nicolae Ciucă premier: Suntem o ţară europeană, nu varianta militară e cea mai bună!

Liderul USR a făcut primele declaraţii cu privire la varianta ca Nicolae Ciucă să preia funcţia de premier, după ce Ludovic Orban a decis să demisnioneze.

08 dec. 2020, 16:24
Dan Barna, reacţie-surprinzătoare la varianta Nicolae Ciucă premier: Suntem o ţară europeană, nu varianta militară e cea mai bună!

Despre posibiltatea ca Nicolae Ciucă să preia funcţia de premier al noului Guvern, Dan Barna a spus că aşteaptă negocierile. Acesta a adăugat că „nu neaparat soluţia militară este cea mai bună”, făcând referire la funcţiile deţinute anterior de actualul premier interimar.

Dan Barna, despre varianta ca Nicolae Ciucă să preia funcţia de premier

„Aștept să avem consultările la Cotroceni și în urma acestor consultări vom vedea și care va fi poziția noastră. Ca principiu, suntem o țară europeană, nu neapărat soluția militară este cea mai bună, dar hai să avem acestei consultări și vedem apoi despre ce discutăm”, a spus Dan Barna.

Întrebat dacă se pune problema măririi numărului de ministere în noul Guvern, Barna a spus că „problema actuală nu este numărul de ministere, ci „reprezentarea partidelor asa cum a fost vointa votului, vrem să fim parteneri”.

Prima declaraţie făcută de Nicolae Ciucă, din funcţia de premier

Nicolae Ciucă a făcut prima declarație de presă în noua sa calitate de premier interimar, o declarație de doar câteva zeci de secunde în care și-a anunțat obiectivele și faptul că va îndeplini în continuare și atribuțiile de ministru al Apărării.

„Am preluat conducerea interimară a Guvernului până la formarea noului Executiv. În perioada următoare vom continua să focalizăm atenția Guvernului pe gestionarea pandemiei COVID-19, punerea în aplicare a strategiei de vaccinare, vom continua măsurile economice în sprijinirea celor afectați de criză, ne vom concentra atenția pe finalizarea anului financiar 2020 și pregătirea anului 2021.

Vreau să-i mulțumesc domnului Ludovic Orban pentru echilibrul pe care a reușit să-l realizeze între măsurile pentru COVID-19 și măsurile economice.

Voi continua să asigur atribuțiile de ministru al Apărării Naționale”, a declarat premierul interimar Nicolae Ciucă.

Nicolae Ciucă a preluat marţi dimineaţă mandatul de premier interimar, după desemnarea de luni seară de către preşedintele Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Dan Barna, despre negocierile de la Cotroceni: E important ca USR PLUS să fie un partener la guvernare, nu să ajute PNL să guverneze