Dan Barna critică moţiunea de cenzură: „Parlamentul a pierdut azi o zi pentru ca PSD să se convingă că moţiunea de cenzură e ridicolă”

Dan Barna, preşedintele USR, a criticat dur moţiunea depusă de PSD pe motiv că arlamentul "a pierdut azi o zi întreagă" din cauza unei moţiui de cenzură "ridicolă".

RomaniaTV.net
31 aug. 2020, 16:56
Dan Barna critică moţiunea de cenzură: „Parlamentul a pierdut azi o zi pentru ca PSD să se convingă că moţiunea de cenzură e ridicolă”

„Parlamentul României a pierdut azi o zi întreagă pentru ca un PSD iresponsabil să se convingă că moţiunea sa de cenzură e ridicolă şi nu poate fi votată. Am fi putut să petrecem mai bine ziua aceasta discutând despre lucruri utile pentru cetăţenii acestei ţări: reducerea taxelor pe muncă, majorarea pedepselor pentru corupţie în perioada stării de urgenţă şi alertă, creşterea finanţării medicinei de familie, organizarea alegerilor locale de anul acesta în două zile. Nu în ultimul rând, am fi putut discuta despre eliminarea pensiilor speciale pentru aleşii locali. Aceşti bani trebuie să ajungă la cei care au cu adevărat nevoie de ei. Azi în parlament am evitat o criză politică. Toate celelalte probleme ale ţării rămân”, a afirmat Dan Barna pe Facebook.

Citeşte şi: Nicuşor Dan, despre moţiunea de cenzură: „Nu trebuie să mai avem o Viorica Dăncilă, o Gabriela Firea”

PSD nu a reuşit să strângă cvorum de şedinţă pentru moţiunea de cenzură. În sală au fost doar 226 de parlamentari, în condiţiile în care numărul minim era de 233. Prin urmare, moţiunea de cenzură nu a mai fost votată. PSD va decide: fie va reprograma votul, fie va abandona demersul de a răsturna Guvernul Orban.