Dan Barna critică PNL pentru modul de formare a guvernului Cîţu

Dan Barna, preşedintele USR, a postat pe Facebook o critică la adresa felului în care PNL a abordat formarea noului guvern.

RomaniaTV.net
28 feb. 2020, 12:13
Dan Barna critică PNL pentru modul de formare a guvernului Cîţu

Preşedintele USR a scris că i s-ar fi părut normal, având în vedere că USR şi PNL sunt într-o alianţă, ca Florin Cîţu să fi consultat şi partidul său, când a decis lista de miniştri pentru guvernul pe care îl propune. Componenţa guvernului este identică cu aceea a guvernului Orban, cu excepţia ministrului de Finanţe, unde a fost numit Lucian Heiuş, iar Barna susţine că ar fi trebuit înlocuiţi membrii cabinetului care nu au performat.

„Ne-am fi așteptat ca premierul desemnat să discute mai întâi cu partidele și abia ulterior, în funcție de rezultatul consultărilor, să formeze o coaliție care să dea miniștrii și un program de guvernare.

Nu a făcut-o.

Dacă aceste discuții ar fi existat, i-am fi spus domnului Cîțu că era firesc că avem oameni competenți în locul miniștrilor care au performat sub așteptări și se regăsesc în continuare pe această listă. I-am mai fi zis că nu trebuie să se mai repete niciodată situații în care guvernul adoptă noaptea zeci de ordonanțe de urgență a căror urgență nu poate fi justificată. I-am fi spus că alegerile în 2 tururi trebuie să fie primul punct al programului de guvernare.

Consultările care vor avea loc săptămâna viitoare, DUPĂ depunerea listei miniștrilor și a programului de guvernare, nu sunt decât un exercițiu formal. Decizia unui guvern monocolor a fost luată deja de PNL.

Vom merge la discuții pentru a-i aminti premierului că PNL are încă restanțe de îndeplinit – măsuri în favoarea românilor – din Acordul politic semnat cu USR la instalarea cabinetului Orban.

USR a dat întotdeauna dovadă de bunăcredință și va continua să o facă. Asta nu înseamnă că uităm vreo secundă că datoria noastră e către oamenii care ne-au trimis în Parlament.

Și oamenii cer reforme, coerență și bună guvernare”, a scris Barna pe Facebook.

Citeşte şi: Pe cine ar putea numi Florin Cîţu în locul său la Ministerul Finanţelor