Dan Barna despre alegerile anticipate! „Singura soluţie care poate duce la crearea unei majorităţi reformiste”

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat prin intermediul unei postări pe Facebook faptul că alegerile anticipate sunt singura soluţie care poate conduce la crearea unei majorităţi "reformiste" în Parlament. Acesta a adăugat faptul că "România are urgent nevoie de un Parlament care să contribuie la buna guvernare, nu să o împiedice"

RomaniaTV.net
10 ian. 2020, 11:50
Dan Barna despre alegerile anticipate! „Singura soluţie care poate duce la crearea unei majorităţi reformiste”

„Încă de la mijlocul anului trecut, am spus că, în actuala configuraţie parlamentară, o majoritate reformistă este imposibil de construit. De aceea, alegerile anticipate sunt singura soluţie care poate conduce la crearea unei astfel de majorităţi care să reflecte dorinţa românilor de a ieşi rapid din ambiguitatea actuală. Salut, în acest context, faptul că preşedintele şi premierul s-au pus de acord pe acest subiect şi au o opinie comună cu a noastră. România are urgent nevoie de un Parlament care să contribuie la buna guvernare, nu să o împiedice”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Preşedintele Klaus Iohannis, a declarat joi, 9 ianuarie, faptul că alegerile anticipate sunt posibile şi că se va implica pentru a promova acest concept.”Eu cred că sunt posibile şi mă voi implica pentru a promova conceptul de alegeri anticipate. Da, îmi doresc alegeri anticipate”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

În timp ce, premierul Ludovic Orban a anunţat pe 10 ianuarie faptul că a hotărât alături de preşedintele României că cel mai pentru această ţară este ca alegerile anticipate să fie organizate.