Dan Barna, despre buget: „Nu fericeşte pe nimeni, nu e nimeni înlăcrimat de bucurie de cum arată bugetul, dar este o formulă care asigură resurse pentru investiţii”

Vicepremierul Dan Barna afirmă că bugetul pentru anul în curs "nu fericeşte pe nimeni, nu e nimenea înlăcrimat de bucurie de cum arată bugetul", însă subliniază că la construcţia acestuia s-a ţinut cont de nevoia de investiţii.

12 feb. 2021, 23:15
Dan Barna, despre buget: „Nu fericeşte pe nimeni, nu e nimeni înlăcrimat de bucurie de cum arată bugetul, dar este o formulă care asigură resurse pentru investiţii”

Dan Barna susţine că bugetul este fundamentat pe estimări realiste în ceea ce priveşte veniturile şi că toate domeniile unde s-au promis investiţii vor beneficia de finanţări care să le permită să îşi îndeplinească obiectivele.

„Formula la care am ajuns, care nu fericeşte pe nimeni, nu e nimenea înlăcrimat de bucurie de cum arată bugetul, dar este, cred eu, o formulă care asigură resurse pentru investiţii. Adică alocă pentru investiţii. La partea de transporturi sunt sume suplimentare, vorbim de 14,1 miliarde alocate, sunt sume pentru calea ferată, pentru renovat vagoane, sunt sume pentru rutier, adică ceea ce am promis se regăseşte în buget, ceea ce este foarte important”, a afirmat vicepremierul Dan Barna, vineri seară, la Digi 24.

Barna a explicat că bugetul a urmat „construcţia firească” a unui buget, explicând că au fost făcute „calibrări şi ajustări”.

Dan Barna spune că agenţiile de rating şi partenerii externi aşteaptă o previziune bugetară realistă

„Eu zic că acest buget a fost construit în logica firească în care un guvern de coaliţie, şi nu unul monocolor, poate să realizeze un buget”, a explicat liderul USR-PLUS.

Viceprim-ministrul a arătat că veniturile estimate pentru acest an la bugetul de stat au fost unele realiste, el subliniind că de modul în care a fost construit bugetul depind ratingul de ţară şi credibilitatea României pe plan extern.

În acest context, Dan Barna a menţionat că partenerii externi şi agenţiile de rating „aşteaptă să vadă o proiecţie bugetară realistă şi credibilă pentru a putea într-adevăr să discutăm despre o Românie care începe să se însănătoşească din punct de vedere economic, din această perspectivă şi veniturile au fost estimate în mod realist”.

Citeşte şi: Diana Şoşoacă explică scandalurile din AUR: „Totul a pornit de la bani pentru că ideologie nu există. Conducerea AUR cere jumătate din cei 28.000 de lei daţi pentru cheltuielile senatorului”