Dan Barna, despre coaliţia USR PLUS cu PNL. „Va fi o negociere grea. Îmi doresc ca USR PLUS să guverneze singur. Şi eu pot avea acest vis”

Dan Barna, despre alianţa USR PLUS cu PNL. Preşedintele USR a declarat, marţi, că va fi o negociere "grea" cu liberalii privind formarea unei coaliţii guvernamentale şi îşi pune speranţa ca alegerile parlamentare din 6 decembrie USR PLUS să obţină un scor cât mai apropiat de cel al PNL.

24 nov. 2020, 18:40
Dan Barna, despre coaliţia USR PLUS cu PNL. „Va fi o negociere grea. Îmi doresc ca USR PLUS să guverneze singur. Şi eu pot avea acest vis”
Dan Barna, despre coaliţia USR PLUS cu PNL. "Va fi o negociere grea"

Dan Barna a explicat că nu are o listă de ministere pe care USR PLUS le-ar vrea sau nu, în cazul unei negocieri cu PNL pentru formarea unei coaliţii de guvernare.

„Va fi o negociere grea pentru a face o coaliţie care chiar să aibă şansa să facă reforme în România”, a declarat Dan Barna, marţi, în interviul acordat lui Marius Tucă, la AlephNews.

„Nu e o bătălie pentru că şi USR PLUS şi PNL îşi doresc să poată să facă o guvernare prin care să confirme că PSD-ul merită să rămână pe termen lung în Opoziţie. Şi USR PLUS şi PNL ştiu că nu vom avea nicio scuză faţă de electoral să nu reuşim. Nu e o bătălie, a explicat liderul USR.

Citeşte şi: Dan Barna cere amânarea pensiilor speciale pentru primari prin OUG. Liderul USR propune eliminarea taxelor şi impozitelor pentru salariul minim

Dan Barna, despre coaliţia USR PLUS cu PNL. „O majoritate reformistă o să poată să mişte nişte lucruri în ţara asta”

De altfel, Barna a afirmat că îşi pune speranţa că „o pondere mai mare a USR PLUS în viitorul Guvern şi în Parlament, pe cale de consecinţă, creşte şansa României să facă reforme”.

„O majoritate reformistă o să poată să mişte nişte lucruri în ţara asta. O majoritate conservatoare, cu mai mult PNL şi mai puţin USR PLUS, ne va ţine în aceeaşi logică de 30 de ani pe care o ştim cu toţii”, a menţionat Barna.

Citeşte şi: Rareș Bogdan, despre pensii speciale: Mă mâhnește faptul că într-un demers absolut propagandistic și populist se alătură PSD și USR

Întrebat despre posibilitatea unei colaborări între PNL şi PSD pentru a scoate astfel USR PLUS din calcule, Barna a răspuns:

„N-aş putea să speculez scenarii fanteziste de USL 2 sau 3, dar nu se va întâmpla lucrul ăsta”, a subliniat liderul USR.

Dan Barna: „Şi eu îmi doresc ca USR PLUS să guverneze singur”

Cât despre scenariul în care PNL ar guverna singur, cu sprijin din partea UDMR, PMP şi al minorităţilor, Barna a afirmat că „e normal ca PNL să viseze să guverneze”.

„Şi eu îmi doresc ca USR PLUS să guverneze singur. Şi eu pot avea acest vis, dar rămâne în zona de vis şi la noi şi la PNL.

Realitatea concretă o arată şi datele spun că foarte probabil electoratul României va spune: ia mergeţi şi voi şi voi împreună, găsiţi cumva o soluţie şi guvernaţi să arătaţi că sunteţi în stare să duceţi mai departe România.

Miza acestor alegeri va fi care va fi ponderea între USR PLUS şi PNL pentru că o pondere cât mai echilibrată dă o şansă reală ca ceea ce aşteaptă electoratul de la noi să se poată întâmpla”, a menţionat Barna.

Liderul  USR: „Sper să trecem de 20 la sută”

Dar Barna a explicat că Alianţa USR PLUS este cotată la un scor de 19-20 la sută în sondaje.

„Între 18 şi 20 la sută arată sondajele ale tututor forţelor. Sper să trecem de 20 la sută. În privinţa PNL, datele variază în jurul a 30 la sută”, a menţionat Barna.