Dan Barna, despre execuţia bugetară în ministerele conduse de USR-PLUS: „Lucrurile arată bine. Nu s-a discutat în coaliţie rectificarea bugetară, doar în guvern”

Vicepremierul Dan Barna a afirmat că „lucrurile arată bine” în ceea ce priveşte execuţia bugetară la portofoliile din Guvern deţinute de USR-PLUS, respectiv Ministerul Justiţiei, Ministerul Transporturilor, Ministerul Proiectelor Europene şi Ministerul Sănătăţii.

26 iul. 2021, 17:01
Dan Barna, despre execuţia bugetară în ministerele conduse de USR-PLUS: „Lucrurile arată bine. Nu s-a discutat în coaliţie rectificarea bugetară, doar în guvern”

Dan Barna a precizat care este situaţia execuţiei bugetare la fiecare dintre ministerele conduse de USR-PLUS,  şi anume „la Ministerul Justiţiei de 97-98%, la Sănătate 88%, la Transporturi suntem la 93%, la Fonduri este un 70%”, adăugând că mesajul pe Facebook al premierului privind argumentele solide pe care trebuie să le ofere miniştrii referitor la bani necheltuiţi este firească şi ne spune că „rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte”.

„Lucrurile arată bine. La Ministerul Justiţiei avem o execuţie de 97-98%, la Sănătate 88%, la Transporturi suntem la 93%, la Fonduri este un 70%, dar aici sunt elemente legate de programare şi de mecanismele de absorbţie. Deci lucrurile sunt în bună stare din punctul nostru de vedere. Mesajul premierului este unul firesc. Evident este o discuţie cu fiecare ministru al Guvernului pentru a vedea cum stăm, unde există rezerve, dacă există rezerve şi sumă vom avea pentru rectificare”, a declarat Dan Barna, întrebat luni cum arată execuţia bugetară la ministerele USR PLUS şi despre afirmaţia premierului Florin Cîţu privind argumentele solide pe care trebuie să le aducă miniştrii cu privire la execuţia bugetară.

Dan Barna: „Rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte, cum e şi logic să se întâmple”

Chestionat dacă există riscul unei remanieri a miniştrilor de la portofoliile deţinute de USR PLUS, în contextul rectificării bugetare, vicepremierul a răspuns: „Am văzut şi eu postarea premierului”.

„Eu nu o citesc în cheia în care mi-aţi prezentat-o. Este o postare absolut firească în care ne spune că da, rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte, cum e şi logic să se întâmple. Nu a fost până momentul de faţă o discuţie în cadrul coaliţiei cu privire la rectificarea bugetară. Este o discuţie în cadrul Guvernului deocamdată, pentru că de abia săptămâna trecută ministerele au trimis, fiecare dintre ele, dosarul pentru următorul semestru”, a completat Barna, conform News.ro.

Premierul Florin Cîţu a anunţat că rectificarea bugetară va începe cu o analiză a execuţiei bugetare pe fiecare minister în parte, care va fi prezentată public. El a adăugat că solicitat ministerelor care, în prima jumătate a anului nu au cheltuit banii ceruţi, să vină cu argumente solide şi să ofere asigurări că în următoarele 6 luni se va îmbunătăţi execuţia bugetară. „Deficitul bugetar de anul acesta este cel asumat la începutul anului sau chiar mai mic”, a mai spus şeful Guvernului.

Citeşte şi: O consilieră PNL a Sectorului 1 dă de pământ cu Clotilde Armand: Să lase lupta cu aşa zisele mafii pe Facebook, că noi cetăţenii plătim! – EXCLUSIV!


loading...
Partenerii noștri