Dan Barna, despre mesajul SUA: Traducerea este simplă – o daţi de gard şi continuaţi să o daţi de gard cu Justiţia

Dan Barna, preşedintele USR, a declarat marţi că mesajele internaţionale referitoare la Justiţia din România sunt îngrijorătoare şi, traduse din limbaj diplomatic în limbaj comun, ar suna în felul următor: ”O daţi de gard şi continuaţi să o daţi de gard cu Justiţia”.

RomaniaTV.net
28 nov. 2017, 12:35
Dan Barna, despre mesajul SUA: Traducerea este simplă – o daţi de gard şi continuaţi să o daţi de gard cu Justiţia

„După două săptămâni suntem în acelaşi loc, practic, trebuie să traducem limbajul diplomatic în limbajul cetăţenilor. În momentul în care în mesaje oficiale, acum două săptămâni în MCV, ieri şi astăzi în mesajul Departamentului de Stat al Statelor Unite găsim cuvinte precum îngrijorare, preocupare, afectare a intereselor statului de drept, traducerea pentru cetăţeni este foarte simplă: o daţi de gard şi continuaţi să o daţi de gard cu Justiţia. Acesta este mesajul pe care partenerii României îl transmit în mod explicit, din ce în ce mai explicit, vedem în aceste zile, către actuala guvernare, iar reacţia este la limita iresponsabilităţii”, a declarat Dan Barna, citat de News.ro.

Liderul USR a mai spus că „actuala majoritate se joacă cu interesele strategice ale României într-o luptă, probabil, pentru o nouă viziune de parteneriat a României pe care, în aceste zile, şi nu doar în aceste zile, o vedem”.

„Amintesc că, în urmă cu câteva săptămâni, USR a anunţat că PSD şi ALDE par să redirecţioneze poziţionarea strategică a României, domnul Meleşcanu având brusc un interes neaşteptat pentru grupul ţărilor de la Vişegrad şi, probabil, domnul Dragnea, pentru viziunea de leadership politic pe care o găsim în aceste ţări. (…) Toată această iresponsabilitate prin care actuala majoritate duce România, ignorând mesajele, devine un risc semnificativ pentru statul de drept”, a explicat Barna.

El a mai spus că pentru PSD opţiunea este fie să sacrifice complet interesele României salvându-l pe Liviu Dragnea ”şi pe acoliţii domniei sale”, fie să păstreze statul de drept.

”Ceea ce se întâmplă, pare, deocamdată, că opţiunea pe care dânşii o aleg e cea de a face scut în jurul domnului Liviu Dragnea, ignorând complet sau sacrificând statul de drept pe care România l-a construit atât de greu, vedem şi din mesajul Departamentului de Stat”, a arătat Barna.

„Parteneriatul strategic cu SUA, calitatea de membru al UE, nu pot fi riscate. Resursa de dezvoltare pe care o reprezintă fondurile structurale care riscă să fie suspendate, şi ştiţi foarte bine lucrul acesta, nu pot fi sacrificate pentru că timp de un an de zile Guvernul României a fost casa de avocatură a domnului Liviu Dragnea şi nu a avut alt dosar pe masă”, a spus liderul USR.

Citeşte şi: Parlamentul răspunde criticilor SUA: Natura şi forma Declaraţiei Departamentului de Stat sunt de neînţeles