Dan Barna, după numirea lui Nicolae Ciucă în funcția de premier interimar: ”Este o nominalizare firească, sigură”

Dan Barna susține că numirea lui Nicolae Ciucă în funcția de premier ete una singura și firească pentru această perioadă. Klaus Iohannis l-a numit pe ministrul Apărării Naționale în funcția de premier interimar la o zi după alegerile parlamentare.

08 dec. 2020, 20:34
Dan Barna, după numirea lui Nicolae Ciucă în funcția de premier interimar: ”Este o nominalizare firească, sigură”

Dan Barna susține că numirea ministrului Ciucă în funcția de premier interimar este una firească în această perioadă, însă pe termen lung această soluție de conducere militară nu este potrivită.

”Este o nominalizarea firească, sigură, nu văd o problemă pentru perioada aceasta. Am spus că pe termen lung soluția de conducere militară nu este cea mai bună. O să discutăm aplicat când vom avea propunere sigură de la președinte” , a declarat Barna.

Citește și: Dragoș Condrea, numit în funcția de secretar general al Guvernului. Cine e și ce experiență profesională are

”O persoană cu probleme de integritate, asta e o condiție de funcționare și nu doar de la premieri. Trebuie să fie un guvern care să nu aibă nicio problemă din acest punct de vedere. Nu îmi imaginez ca partenerii vor veni cu persoane care nu se califică pentru această funcție” , a explicat liderul USR în momentul în care a fost întrebat cum ar trebui să fie un premier.

Dan Barna a susținut astăzi faptul că așteaptă negocierile în ceea ce privește numirea unui premier. Acesta a adăugat că „nu neaparat soluţia militară este cea mai bună”, făcând referire la funcţiile deţinute anterior de actualul premier interimar.

Dan Barna, după numirea lui Nicolae Ciucă

„Aștept să avem consultările la Cotroceni și în urma acestor consultări vom vedea și care va fi poziția noastră. Ca principiu, suntem o țară europeană, nu neapărat soluția militară este cea mai bună, dar hai să avem acestei consultări și vedem apoi despre ce discutăm”, a spus Dan Barna.

Nicolae Ciucă a preluat marţi dimineaţă mandatul de premier interimar, după desemnarea de luni seară de către preşedintele Klaus Iohannis. Aceasta a declarat faptul că va continua să asigure atribuțiile de ministrul al Apărării Naționale și că a preluat conducere intermediară până la formarea unui nou executiv.

”Vreau să-i mulțumesc domnului Ludovic Orban pentru echilibrul pe care a reușit să-l realizeze între măsurile pentru COVID-19 și măsurile economice” , a declarat acesta.