Dan Barna, despre o nouă candidatură la prezidenţiale. „Voi fi în poziţia în care opţiunea va fi pe masă”

Vicepremierul Dan Barna a anunţat că opţiunea de a candida la alegerile prezidenţiale din 2024 va fi "pe masă" dacă Guvernul va avea succes. În caz contrar, şansele sale vor fi "destul de mici".

10 mai 2021, 23:54
Dan Barna, despre o nouă candidatură la prezidenţiale. „Voi fi în poziţia în care opţiunea va fi pe masă”

Dan Barna a vorbit despre posibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale, însă a recunoscut că şansele sale de reuşită depind de „performanţa guvernării”.

„Să luăm lucrurile în logica firească. În momentul de faţă sunt vicepremier în Guvernul României şi obiectivul meu este ca această campanie de vaccinare să aibă succes şi acest Guvern să treacă România de pandemie şi să o reaşeze pe o direcţie de creştere şi stabilitate economică de care avem cu toţii disperată nevoie. În funcţie de performanţa guvernării, o să vorbim şi de candidaturi viitoare, dacă va fi cazul. Pe termen scurt, anul acesta, avem în faţă Congresul USR PLUS în care, într-adevăr, îmi doresc să continui”, a declarat Dan Barna la Digi24, conform Agerpres.

Citeşte şi: Cum vor fi organizate evenimente după marea relaxare. Acces pentru cei vaccinaţi şi cu teste. Barna: „Este scanat CNP-ul”

Vicepremierul a precizat că dacă guvernarea nu va fi de succes, şansele de a avea o candidatură credibilă vor fi „destul de mici”.

„În mod pragmatic, dacă acest guvern va avea succes, voi fi într-o poziţie în care opţiunea va fi pe masă. Dacă acest guvern şi guvernarea din care fac parte şi performanţa mea, până la urmă, nu vor fi unele de succes, eu zic că şansele de a avea o candidatură credibilă vor fi destul de mici. Şi atunci, de asta spun: nu vreau să vorbim de 2024 la momentul acesta, pentru că nu doar eu, noi, România, Guvernul, coaliţia mai avem în faţă doi ani în care e nevoie să se întâmple nişte lucruri importante pentru ţară, după care vorbim şi de candidatura la preşedinţia României”, a adăugat vicepremierul, conform sursei citate.

De asemenea, Dan Barna a mai spus că doreşte să continue în proiectul USR PLUS.

În primul tur al al alegerilor prezidenţiale din 2019, Dan Barna a obţinut 15,02% dintre voturi.

Citeşte şi: Florin Cîțu, Dan Barna, Rareș Bogdan, Dacian Cioloş și Stelian Ion au încălcat independenţa justiţiei în dosarul 10 august. Reacţia premierului şi a lui Vlad Voiculescu


loading...
Partenerii noștri