Dan Barna, despre scandalul la din Parlament: „Ne aduce aminte exact de momentele cu Iordache şi Dragnea”

Co-preşedintele USR PLUS a criticat scandalul de la citirea moţiunii de cenzură şi a comentat demiterea prefecţilor şi a secretarilor de stat nominalizaţi de formaţiunea sa politică.

09 sept. 2021, 17:26
Dan Barna, despre scandalul la din Parlament: „Ne aduce aminte exact de momentele cu Iordache şi Dragnea”

Dan Barna a afirmat, joi, că gestul premierului de a demite secretarii de stat susţinuţi de formaţiune arată că decizia USR PLUS de a nu-l mai susţine pe Florin Cîţu în fruntea Guvernului ”este una corectă, morală şi responsabilă pentru România”.

Dan Barna a fost întrebat, joi, despre demiterea secretarilor de stat şi a afirmat: ”Este un gest profund contradictoriu cu mesajele false transmise în care domnul Cîţu făcea apel la înţelegere”.

Dan Barna a precizat că decizia premierului arată că ”decizia USR PLUS de a nu-l mai susţine pe Florin Cîţu în fruntea Guvernului este una corectă, morală şi responsabilă pentru România”.   26 de secretari de stat susţinuţi de USR PLUS au fost demişi miercuri seară.

Co-preşedintele USR PLUS, Dan Barna, şi preşedintele Senatului, Anca Dragu, l-au acuzat, joi, pe Florin Roman de încercare de uzurpa conducerea şedinţei. ”Ne aduce aminte exact de momentele cu Iordache şi Dragnea”, afirmă Barna. La rândul său, Anca Dragu a afirmat că nu s-a aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii.

”Am văzut o încercare disperată a unui membru din echipa lui Forin Cîţu de a uzurpa conducerea şedinţei. Ceea ce a făcut astăzi domnul Florin Roman ne aduce aminte exact de momentele cu Iordache şi Dragnea, momente pe care România le credea depăşite”, a afirmat, joi, Dan Barna.

Scandal de nedescris în plenul Parlamentului, la citirea moţiunii de cenzură. George Simion şterge pe jos cu Florin Roman: „Am scăpat de acest gunoi” / Alina Gorghiu: „Urlaţi ca o maimuţă, colegii dvs sunt nişte huligani”
Acesta a afirmat că speră ca votul pe moţiunea de cenzură să aibă loc marţi.  ”Sperăm cu toţii ca normalitatea, ca respectarea literei Constituţiei să devină o realitate şi marţi să avem votul pe moţiunea de cenzură”, a mai afirmat Barna.
”Nu m-am aşteptat la o asemenea încercare de preluare a puterii, este ceva de neimaginat, dumnealui se ţinea efectiv de microfon”, a declarat, la rândul său, preşedintele Senatului, Anca Dragu.  Acesta a precizat că se nu se aştepta la aşa ceva.

Şedinţa celor două camere ale Parlamentului pentru citirea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR a început cu scandal.

Florin Cîţu: Dacă decizia CCR ne dă nouă dreptate, voi cere demisia preşedintelui Camerei Deputaţilor şi a preşedintelui Senatului
Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Florin Roman (PNL), căruia preşedintele Camerei Ludovic Orban i-a delegat atribuţiile, nu a fost lăsat să conducă şedinţa, fiind determinat cu scandal să plece de la tribună. Şedinţa de plen a fost condusă de preşedintele Senatului, Anca Dragu.