Dan Barna, despre scandalul momentului: „Nu am vrut să ajungem aici. Miniștrii USR PLUS au vrut să fie lăsați să-și facă treaba”

Vicepremierul Dan Barna a făcut tot ce a putut ca Guvernul Cîțu să meargă în direcția corectă, dar că nu poate merge mai departe cu un premier care nu are respect pentru acordurile de coaliție.

07 sept. 2021, 08:43
Dan Barna, despre scandalul momentului: „Nu am vrut să ajungem aici. Miniștrii USR PLUS au vrut să fie lăsați să-și facă treaba”

„În lunile care s-au scurs de la alegeri, am făcut tot ce a ținut de noi ca acest guvern să țină direcția corectă. Am adus în vârful administrației publice oameni competenți, cu bună credință și cu o uriașă putere de muncă.

Însă nu putem merge mai departe cu un premier care guvernează fără un minim respect pentru acordurile de coaliție. Nu se poate așa. Niciodată nu se va putea așa. Nu cu USR PLUS.

Nu am vrut să ajungem aici. Toți miniștrii USR PLUS au vrut să fie lăsați să își facă treaba. Asta vrem și acum. Să livrăm reformele din programul de guvernare.

PNL trebuie să aleagă. Ori guvernează cu USR PLUS ca partener de guvernare recunoscut pentru reforme, ori oferă românilor formula Cîțu-Ciolacu cu PSD în “echipa câștigătoare””, a spus Dan Barna.

Dan Barna merge marţi la Cotroceni: „Mesajul este unul clar și neechivoc: un nou premier”

Vicepremierul

Dan Barna a anunțat că merge marți la Cotroceni, pentru discuții cu președintele Klaus Iohannis. Copreședintele USR PLUS a afirmat că încă de miercurea trecută s-a încercat un dialog cu președintele, însă acesta nu a răspuns.

„Încă de miercuri, în momentul în care s-a declanșat criza, am transmis un mesaj, nu a venit niciun răspuns. Astăzi a venit o invitație de la cabinetul președintelui pentru mâine după-amiază. Voi participa la aceste discuții. Mesajul este unul clar și neechivoc: un nou premier în cel mai scurt timp. Putem continua reformele. Coaliția PNL – USR PLUS – UDMR este singura care poate guverna România. Cu un nou premier, lucrurile se pot închide în câteva zile”, a declarat Dan Barna, după ce a anunțat demisia tuturor miniștrilor USR PLUS.