Dan Barna dezvăluie ce ministere şi funcţii şi-ar dori USR pentru a reveni la guvernare: „Este cea mai rapidă soluţie pentru ieşirea din criză. Nu vom cere preşedinţia Camerei Deputaţilor”

Deputatul USR Dan Barna a declarat miercuri că cea mai rapidă soluţie pentru ieşirea din criza poitică ar fi ca, prin negociere cu PNL şi UDMR, dar fără Florin Cîţu ca propunere de premier, partidul său să preia aceleaşi portofolii pe care le deţinea înainte de ieşirea de la guvernare.

06 oct. 2021, 18:17
Dan Barna dezvăluie ce ministere şi funcţii şi-ar dori USR pentru a reveni la guvernare: „Este cea mai rapidă soluţie pentru ieşirea din criză. Nu vom cere preşedinţia Camerei Deputaţilor”

Dan Barna spune că menţinerea structurii iniţiale a guvernului, stabilită prin discuţiile din decembrie, de la Vila Lac, dar şi programul de guvernare agreat cu aceeaşi ocazie, ar fi cea mai rapidă soluţie pentru ieşirea din criză.

„Din punctul nostru de vedere, este cea mai rapidă soluție de ieșire din criză, pentru că în momentul în care avem un alt premier dornic să constituie un guvern, structura de colaborare în cadrul coaliției e deja definită încă din decembrie și atunci ar putea fi o chestiune de zile dacă mergem pe structura deja agreată. Având agreată o structură, acea structură nu prevedea poziția de președinte al Camerei la USR în momentul acela. N-o s-o cerem acum.

Citeşte şi: Dacian Cioloş a demisionat din funcţia de preşedinte al grupului Renew Europe, din parlamentul European. Şeful USR e dispus să renegocieze intrarea în coaliţie cu PNL

Dan Barna: „Schimbarea doar a numelui premierului este cea mai rapidă soluţie”

Sunt două scenarii. Dacă mergem pe scenariul în care structura de coaliție agreată la Vila Lac rămâne valabilă și avem doar situația schimbării premierului și discuția pe programul de guvernare, din punctul nostru de vedere aceasta este varianta cea mai rapidă prin care câteva zile am putea să avem un guvern stabil și cu majoritate”, a declarat Dan Barna, marți seară, la Digi24.

Declarațiile vicepreședintelui USR PLUS vin în contextul în care Guvernul Cîțu a fost demis la moțiunea de cenzură de marți. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că va convoca partidele parlamentare la consultări săptămâna viitoare.

Citeşte şi: Ludovic Orban: „Soluţionarea crizei politice şi guvernamentale este o urgenţă naţională şi trebuie să aibă loc imediat”


loading...