Ludovic Orban: „Soluţionarea crizei politice şi guvernamentale este o urgenţă naţională şi trebuie să aibă loc imediat”

Fostul preşedinte al PNL continuă atacurile la adresa lui Klaus Iohannis, chiar dacă a fost ameninţat de noua conducere a partidului.

06 oct. 2021, 17:12
Ludovic Orban: „Soluţionarea crizei politice şi guvernamentale este o urgenţă naţională şi trebuie să aibă loc imediat”

Fostul preşedinte PNL Ludovic Orban a transmis, miercuri, în contextul amânării până săptămâna viitoare a consultărilor de la Palatul Cotroceni, pentru formarea unui nou Guvern, că soluţionarea crizei este o urgenţă naţională, care trebuie să aibă loc imediat şi e reiterat că singura variantă este refacerea coaliţiei de dreapta, în jurul PNL.

”Soluţionarea crizei politice şi guvernamentale este o urgenţă naţională şi trebuie să aibă loc imediat, nu peste o săptămână, două sau trei. Ieşirea din acest impas politic este o chestiune care ţine exclusiv de voinţă şi bună-credinţă, nu de presupuse exerciţii de reflecţie şi penitenţe din partea partidelor”, a transmis Ludovic Orban, într-o postare pe Facebook.

George Simion îl ameninţă pe preşedinte: „Dacă Iohannis va prelungi interimatul, vom iniţia procedurile de suspendare”

Preşedintele Camerei Deputaţilor arată că ”soluţia este clară, simplă, la lumina zilei: refacerea coaliţiei de guvernare în jurul Partidului Naţional Liberal, împreună cu USR-PLUS, UDMR şi grupul minorităţilor naţionale”.

”Totodată, este chiar cel mai prost moment pentru a face experimente politice cu cineva care să înveţe acum să conducă un Guvern. Alternativa, în actuala ecuaţie şi configuraţie parlamentară, este ca PNL să ajungă în Opoziţie, ceea ce se va întâmpla într-un orizont de timp nu foarte îndepărtat, dacă în acest moment apelează la susţinerea parlamentară a PSD. Este aritmetică parlamentară simplă pentru oricine este lucid şi evaluează obiectiv un astfel de scenariu”, menţionează Orban.

Tudor Chirilă a întors armele împotriva lui Iohannis şi Cîţu: „Ticăloşia preşedintelui şi premierului au aruncat ţara în criză”

Fostul lider PNL ”i-a îndemnat pe toţi actorii politici şi instituţionali să dea dovadă de maturitate şi responsabilitate în deciziile care vor urma, pentru că acestea vor afecta pe termen lung atât viitorul României cât şi viitorul Partidului Naţional Liberal”.

Poziţia lui Orban vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a decis să îi cheme pe liderii partidelor parlamentare la consultări abia săptămâna viitoare, după demiterea Guvernului, marţi, prin moţiune de cenzură.

Şeful statului a afirmat, din Slovenia, că a considerat că este nevoie de câteva zile pentru ca acest entuziasm legat de căderea Guverului să se stingă un pic, pentru a începe discuţii aşezate, mature, pentru că altfel, problemele devin din ce în ce mai complicate.