Dan Barna, după ce Parlamentul a decis desfiinţarea Secţiei Speciale: Era o ruşine pentru sistem. Suntem deschişi la o variantă mai echilibrată!

Dan Barna a susţinut, după adoptarea proiectului de desfiinţare a Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie, că este un prim pas spre normalizarea sistemului de justiţie, important pentru ridicarea MCV.

24 mart. 2021, 14:06
Dan Barna, după ce Parlamentul a decis desfiinţarea Secţiei Speciale: Era o ruşine pentru sistem. Suntem deschişi la o variantă mai echilibrată!

Dan Barna, după ce Parlamentul a decis desfiinţarea Secţiei Speciale. Acesta a adăugat că a fost un cost politic plătit, dar se pot găsi alte variante în dezbaterea proiectului la Senat.

Dan Barna, după ce Parlamentul a decis desfiinţarea Secţiei Speciale: Era o ruşine pentru sistem. Suntem deschişi la o variantă mai echilibrată!

„După 5, 6 7, 10 ani de justiţie care a fost siluită în toate felurile, după ce a trebuit să-l vedem pe Iordache sau pe Nicolicea explicându-ne cât de necesară este, domnilor din PSD, această Secţie specială, astăzi facem un prim pas spre acea normalizare a sistemului juridic românesc. Astăzi, coaliţia USR PLUS, PNL, UDMR desfiinţează Secţia specială, o ruşine pentru sistemul nostru şi un pas important în ceea ce înseamnă ridicarea MCV şi transformarea României între-o ţară europeană şi într-o ţară în care justiţia funcţionează.

Da, un cost politic este plătit în acest moment pentru că desfiinţarea Secţiei speciale este un obiectiv pe care coaliţia şi l-a asumat şi da, mergem mai departe la Senat, unde suntem total deschişi să găsim o variantă şi mai echilibrată pentru ca justiţia să poată funcţiona şi ca magistraţii şi sistemul în sine să funcţioneze. Astăzi, Secţia specială a fost desfiinţată în prima Cameră, în Camera Deputaţilor, va merge la Senat şi reforma în justiţie va continua aşa cum ne-am asumat-o”, a afirmat Barna.

Proiectul de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) intră miercuri în dezbaterea Camerei Deputaţilor. PNL şi USR PLUS au anunţat că susţin varianta convenită în coaliţia guvernamentală, în vreme ce PSD a criticat dur iniţiativa pe care o va ataca la Curtea Constituţională.

Camera Deputaților a adoptat, miercuri, proiectul de lege pentru desființarea Secției speciale, cu 171 de voturi „pentru” și 136 de voturi „împotrivă”.

„Din punctul meu de vedere, forma adoptată în Comisia juridică este o formă dezbătută şi convenită la nivelul conducerii coaliţiei şi grupurile parlamentare ale PNL vor sprijini desfiinţarea Secţiei speciale. De altfel, astăzi am şi luat decizia în Biroul Executiv să mandatăm grupurile parlamentare ale PNL să voteze legea de desfiinţare a Secţiei speciale”, a declarat Ludovic Orban, conform sursei citate.

Citeşte şi: Camera Deputaților a adoptat desființarea Secției speciale. Ce se va întâmpla acum cu magistraţii!