Dan Barna, după şedinţa coaliţiei: Continuăm mâine. Liderul USR a cerut îndepărtarea lui Cîţu

Dan Barna a făcut primele declaraţii după ce coaliţia guvernare s-a reunit luni după-amiază în şedinţă pentru prima oară de la revocarea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu (USR-PLUS) de către premierul liberal Florin Cîțu.

19 apr. 2021, 21:03
Dan Barna, după şedinţa coaliţiei: Continuăm mâine. Liderul USR a cerut îndepărtarea lui Cîţu

Dan Barna a anunţat discuţiile în coaliţie vor continua şi marţi, începând cu ora 16:00.  Liderul USR şi-a menţinut cererea de înlăturare a premierului Florin Cîţu.

„Vom continua maine la ora 16:00 discutia. Am analizat ipotezele si scenariile de lucru. Continuăm mâine la ora 16:00”, a declarat liderul USR.

Citeşte şi Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră, după şedinţa cu USR PLUS: Portofoliul e la USR PLUS. Trebuie rezolvată situaţia cât mai repede

Kelemen Hunor a declarat că discuţia între liderii coaliţiei a fost una constructivă.

„Am avut o discuţie constructivă în coalitie după remanierea domnului Voiculescu. Continuam maine discutia, trebuie sa vedem cum putem ieşi din acest impas. Sin punctul meu de vedere nu exista o alternativa la aceasta coalitie. trebuie să continuăm împreunuă. Ne-am asumat la un program de guvernare şi suntem oameni responsabili, maturi şi vom susţine în continuare aceasta coalitie. Mâine vom gasi solutia buna pentru fiecare partge din aceasta coalitie. După patru luni nu ne putem permite o criză politică. A fost o discutie constructivă şi coerentă”, a precizat Kelemen Hunor.

Coaliţia de guvernare s-a reunit luni după-amiază în şedinţă pentru prima oară de la revocarea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu (USR-PLUS) de către premierul liberal Florin Cîțu. Înaintea şedinţei, preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că premierul Florin Cîţu beneficiază de susţinere totală şi că nu se ia în discuţie schimbarea configuraţiei politice.

„Noi nu ne jucăm cu România. Când am hotărât că premierul acestui Guvern este Florin Cîţu, suntem serioşi, consecvenţi şi mergem mai departe”, a completat Ludovic Orban.

Preşedintele PNL a lansat un îndemn către toţi partenerii de coaliţie „să lăsăm deoparte ceea ce ne separă şi să ne concentrăm pe ceea ce aşteaptă românii de la noi şi anume să asigurăm o bună guvernare României”.

Potrivit unor surse politice, liderii USR-PLUS iau în calcul să le ceară liberalilor un nou acord politic.

Citeşte şi Vlad Voiculescu nu se lasă: „Nu exclud întoarcerea mea la Ministerul Sănătății. Dacă aș avea ce să-mi reproșez, nu aș avea acest curaj”