Negocieri fără rezultat în Coaliţia de Guvernare. Florin Cîţu presează USR PLUS să numească un ministru al Sănătăţii: Sper să se rezolve cât mai repede!

Florin Cîţu a venit cu o primă declaraţie după prima şedinţă a coaliţiei de guvernare, care vine la doar o săptămână de la demiterea lui Vlad Voiculescu, din funcţia de ministru al Sănătăţii.

19 apr. 2021, 21:04
Negocieri fără rezultat în Coaliţia de Guvernare. Florin Cîţu presează USR PLUS să numească un ministru al Sănătăţii: Sper să se rezolve cât mai repede!

Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră. Premierul a declarat că portofoliul de la ministerul Săntăţii rămâne la USR PLUS.

Florin Cîţu, anunţ de ultimă oră, după şedinţa cu USR PLUS

„Discutăm, toate partidele şi-au pus proiectele pe masă, prin discuţii am rezolvat şi până acum. PArtidele şi-au spus opinia. E nevoie ca România să fie guvernată, cea mai bună soluţie pentru România e această coaliţie. Portofoliul este al USR PLUS. Sper să se rezolve cât mai repede. Ministerul Sănătăţii e în vârful luptei cu pandemia, iar acastă problemă trebuie rezolvată cât mai repede.  Am zis că îi voi evolua pe miniştrii în funcţie de ceea ce fac.”, a spus Cîţu.

Ce se întâmplă cu cazul morţilor de COVID

„Cred că va fi un grup de lucru, oameni care se vor apleca în această problemă (numărul morţilor de covid). De aceea am făcut acest grup de lucru, să vedem care e situaţia. Vom vedea care sunt rezultatele. Eu nu cred că sunt diferenţe aşa de mari.  Din ce am înţeles, platforma STS, e platforma în care nu se mai modifică nimic. Nu avem nicio dovadă că acest lucru s-a întâmplat în România. Aceste declaraţii trebuie să fie foarte bine gândite când se fac în spaţiul public, pentru că pot crea panică. Nu aş fi ştiut de acest subiect dacă nu s-ar fi aruncat aşa, în spaţiul public, care acum pare ca un fals în acte. Investigăm tot. Când avem o concluzie, venim cu ea şi o prezentăm public. Poate să fie şi o greşeală, fără o analiză nu are sens să discutăm. Dacă ar fi existat, l-aş fi pus la lucru. Nu am o miză să creez un grup de lucru pentru această analiză. Să presupui că premierul îşi va pune semnatura pe o coală de hârtie care vine aşa din neant. Eu nu primesc documente, există filtre până ajung ele la mine. Am avut comunicare cu Vlad Voiculescu, dacă el credea că e important îmi comunica. Ultima dată am vorbit luni, când am discutat despre nişte hotărâri de guvern. În acest moment aşteptăm o numire pentru ministerul Sănătăţii de la USR PLUS.”, a explicat premierul Cîţu, la Digi 24.

Citeşte şi: Florin Cîţu susţine că nu a avut „nicio întâlnire cu preşedintele Klaus Iohannis”. Rareş Bogdan îl contrazice: „Se întâlneşte frecvent cu preşedintele”

„Eu am tot spus, miniştrii sunt evaluaţi. Eu nu am luat o decizie peste noapte. Am tot amânat şi am analizat. Noi trebuie să ne concentrăm pe mesaje despre buna guvernare. Nu intrăm în jocurile USR PLUS. Nu poţi să faci asemenea declaraţii şi apoi să vii la şedinţa de guvern. Vă asigur că, data viitoare când un ministru va ataca un alt ministru sau prim-ministru, va pleca acasă. Nu poţi să fii şi la putere şi în opoziţie şi să îţi ataci premierul. Ei trăiesc din conflicte.

Am vorbit cu Barna şi am spus că e o problemă pentru Guvern în ceea ce vorbeşte performanţa lui. Eu şi Orban spuneam că Voiculescu prezintă o vulnerabilitate. Deja era o decizie a Biroului Permanent USR PLUS care spunea că îl susţin orice ar fi pe Vlad Voiculescu. Am încheiat discuţia în sensul în care au înţeles. Eu ca premier am şi responsabilităţi. Miercuri, atunci, am luat o decizie, având în vedere mai multe probleme. Am un drept constituţional, dar sunt dispus la discuţii să îmbunătăţim ce trebuie. Eu spun că sunt ok cu orice, a avea discuii, protocoale, atât timp cât eu îmi păstrez atributul constituţional. Nu avem cum să negociem constituţia. Nimeni nu poate spune în România că putem negocia constituţia.”, susţine şeful Guvernului.

Despre Campania de VACCINARE

„Campania de vaccinare ne ajută pe toţi. Toţi vrem o campanie de vaccinare de succes, nu înţeleg comentariile care pui sub semnul întrebării această campanie. Mai ales când eşti ministru în Guvern. Tot ce spune Voiculescu acum îi ajută e PSD, pe cei care neagă beneficiile campaniei de guvernare, de aceea nu înţeleg aceste comentarii de la un membru din partidul care e la guvernare.

Astfel de comentarii distrug încrederea oamenilor în sistemul de Sănătate. Viitorul ministru va avea toată susţinerea mea. Preisunea pe sistemul de sănătate e foarte mare. Pentru mine, ca premier, e foarte important să avem o coaliţie care funcionează şi să ieşim cât mai bine şi cât mai repede din această perioadă. E important să începem să revenim la normalitate.

Partea economică am gestionat-o cât de cât bine în această pandemie. Perspectiva României s-a schimbat la bine. Eu spun altceva, din punctul meu de vedere. Improtant e că avem dozele de vaccin în România, oamenii îşi pot alege tipul de vaccin. Vrem să revenim la normaliate. Acum avem o capacitate zilnică de 80.000, săptămâna viitoare va fi de 120.000 de doze şi încercăm să creştem.”, spune Cîţu.

Valul 3 a început să scadă fără lockdown. Ordinul de carantină a călcat în picioare procedura.

„E falsă această percepţie. Mereu am zis că nu sunt de acord cu o carantinare, cu un lockdown, de acrod cu mine era şi Klaus Iohannis. Am reuşit să obţinem o scădere şi fără aceste măsuri. Cu acel ordin, nimeni nu contestă că Moldovan era un medic foarte bun. Ceea ce eu nu vreau să am în acest guvern, e că nu vreau să fie încălcată în picioare procedura. Ordinul a fost abrogat de mine, erau încălcate procedurile. Nu avea ce să caute acolo. Dacă va veni un nou ministru al Sănătăţii şi vine cu un ordin, trece prin toate filtrele, publicăm, e în regulă. ”

Citeşte şi: Şedinţa coaliţiei de guvernare, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Liberalii şi-au anunţat susţinerea pentru Cîţu. Ce mutări pregăteşte USR PLUS