Dan Barna: Este nevoie ca opoziţia să prezinte în marile oraşe candidaţi comuni la primării

Liderul USR, Dan Barna, a declarat la Iaşi că Alianţa USR-PLUS este deschisă unor negocieri cu PNL după europarlamentare pentru a decide candidaţi comuni la primăriile marilor oraşe, astfel încât să fie maximizate şansele opoziţiei la alegerile locale.

RomaniaTV.net
01 mart. 2019, 13:02
Dan Barna: Este nevoie ca opoziţia să prezinte în marile oraşe candidaţi comuni la primării

Dan Barna a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în formula actuală, cu primarii aleşi într-un singur tur, este nevoie ca opoziţia să prezinte candidaţi comuni în marile oraşe.

“Pe actualul cadru legislativ, pentru a avea şanse să câştigăm, este nevoie ca opoziţia să prezinte, în principal, în marile oraşe candidaţi comuni la primării. Lucrurile acestea le vom discuta fără îndoială după europarlamentare, suntem deschişi la discuţii. Ştim foarte clar că având alegeri cu un singur tur, şansa spre exemplu la Bucureşti să scăpăm de doamna Firea este ca opoziţia să prezinte candidat unic. Suntem conştienţi de asta şi vom găsi cele mai bune soluţii ca PSD să fie îndepărtat“, a afirmat liderul USR, Dan Barna.

La rândul său, preşedintele PLUS Dacian Cioloş a precizat că Alianţa USR-PLUS ia în calcul ca opoziţia să aibă candidaţi comuni la alegerile locale în cât mai multe locuri din ţară.

“Vrem să pregătim o stategie ca să înlocuim PSD la nivel local. Va depinde şi de modul în care vom negocia această alianţă şi avem deschiderea s-o facem şi cu PNL, dar va depinde şi de modul în care cetăţenii se vor mobiliza la vot. Nu doar prezidenţialele şi europenele sunt importante, ci toate cele patru rânduri de alegeri care vin“, a afirmat şeful PLUS, Dacian Cioloş.