Dan Barna exclude remanierea lui Cătălin Drulă: „Nu se discută, la momentul de faţă, despre niciun fel de remaniere, pentru niciun minister”

Vicepremierul Dan Barna a declarat, după discuţiile purtate cu premierul Florin Cîţu pe tema remanierii, că la toate ministerele este posibil să mai existe schimbări în ce priveşte sumele alocate la rectificarea bugetară.

06 aug. 2021, 12:34
Dan Barna exclude remanierea lui Cătălin Drulă: „Nu se discută, la momentul de faţă, despre niciun fel de remaniere, pentru niciun minister”

De asemenea, Dan Barna a ţinut să precizeze că suma de zece ori mai mică faţă de cât ceruse acordată ministerului Transporturilor, condus de Cătălin Dulă, nu este un indiciu că acesta ar urma să fie remaniat, ba chiar a afirmat că nu se discută în acest moment despre nicio remaniere la vreun minister.

În ceea ce priveşte situaţia de la Ministerul Transporturilor, condusă de reprezentantul USR-PLUS Cătălin Drulă, minister despre care premierul Florin Cîţu a afirmat că „ar trebui să ia bani, nu să dea, după execuţia bugetară”, viceprim-ministrul Dan Barna a susţinut că discuţiile au fost despre „fiecare minister în parte” şi că „peste tot e posibil că mai existe modificări”.

„Şi la Transporturi şi la celelalte ministere am discutat exact, foarte specific, au fost discuţii tehnice pe necesar, pe obligaţiile pe care le are şi Ministerul Transporturilor, şi celelalte ministere, pe componenta de investiţii, pe componentele legale, acele claim-uri sau decizii ale instanţelor care trebuie onorate de către statul român şi, în acest context, repet, sunt convins că vom ajunge la o formulă echilibrată care să ne permită să avem şi o a doua parte a anului reuşită pe investiţii”, a mai afirmat Barna, conform News.ro.

Dan Barna: „Va mai fi o a treia rectificare bugetară în noiembrie”

El a adăugat că în luna noiembrie va mai avea loc o rectificare bugetară.

„A treia rectificare bugetară va fi în luna noiembrie tocmai pentru ca, în funcţie de execuţia care va fi la  momentul acela, să putem să închidem bugetul cât mai aproape de resursele alocate”, a precizat Dan Barna.

Întrebat dacă există posibilitatea ca ministrul Cătălin Drulă să fie remaniat, Barna a răspuns: „Poziţia Ministerului Transporturilor a fost prezentată chiar ieri (joi – n.r. ) de către colegul meu în spaţiul public şi nu se discută, la momentul de faţă, despre niciun fel remaniere, pentru niciun minister”.

Premierul Florin Cîţu afirma că „la Ministerul Transporturilor ar trebui să iau bani, nu să dau, după execuţia bugetară”, întrebat dacă este adevărat că vor fi alocate trei miliarde lei pentru Fondul de Rezervă al Guvernului, la rectificarea bugetară şi doar 322 milioane lei la Transporturi, deşi Cătălin Drulă a cerut tot trei miliarde lei. „Nu este adevărată cifra pentru Fondul de Rezervă”, a completat şeful Executivului.

Citeşte şi: Şeful PNL Teleorman, cercetat de DNA, îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL. Reacţia premierului