Şeful PNL Teleorman, cercetat de DNA, îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL. Reacţia premierului

Eugen Pîrvulescu, preşedintele PNL Teleorman, a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu la congresul din 25 septembrie când liberalii îşi aleg noua conducere a partidului. Pîrvulescu este, însă, cercetat de procurorii DNA şi a fost plasat sub control judiciar începând din 22 iulie.

05 aug. 2021, 22:27
Şeful PNL Teleorman, cercetat de DNA, îl susţine pe Florin Cîţu la şefia PNL. Reacţia premierului

Şeful PNL Teleorman şi-a anunţat susţinerea pentru Florin Cîţu, printr-un mesaj publicat pe Facebook.

„Începând de astăzi, fac parte din echipa premierului Florin Cîțu și îl susțin pentru funcția de președinte al Partidului Național Liberal, pentru că eu, personal, îl cunosc de mulți ani, știu că este un om de cuvânt și știu că această echipă este cea câștigătoare.Teleorman are nevoie de susținere, iar programul premierului Cîțu este cel care se pliază perfect pe nevoile județului nostru.Cred cu tărie că această alegere este cea care ne va ajuta să ducem comunitatea noastră la un nivel superior, să schimbăm mentalitățile și cutumele care ne-au ținut pe loc atâția ani.
Sunt conștient că această alegere va da naștere multor speculații din partea celor care „nu cuvântă” decât atunci când interesul personal este afectat, însă vă promit că voi merge înainte, cu capul sus, lăsând timpul si faptele să demonstreze că adevărul nu poate fi învins de nimeni”, a scris Eugen Pîrvulescu pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu i-a răspuns folosind aceeaşi reţea de socializare.

„Bine ai venit în #EchipaCastigatoare, Eugen!”, a fost răspunsul lui Florin Cîțu, pe Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîțu dă tun după tun: A mai împrumutat miliard de lei de la bănci!

Ce probleme are şeful PNL Teleorman, Eugen Pîrvulescu, cu DNA

Potrivit Hotnews, procurorii DNA au anunțat pe 22 iulie, că senatorul liberal Eugen Pîrvulescu, care este preşedintele filialei PNL Teleorman, este plasat pentru 60 de zile sub control judiciar. În sarcina sa s-a reținut comiterea infracțiunii de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează faptul că în perioada 28 mai – 20 iunie 2021, Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-le în mod repetat, atât direct cât și prin intermediul unei alte persoane, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.

De asemenea, Pîrvulescu le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor să favorizeze candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).

Citeşte şi: Gabriela Firea aruncă bomba: „Nicuşor Dan a plecat în concediu la mare cu documente scoase din primărie în original”