Dan Barna îi ia apărarea lui Clotilde Armand privind scandalul gunoiului. „Sectorul 1 plăteşte gunoiul la preţul de pietre preţioase”

Vicepremierul Dan Barna a vorbit marţi despre scandalul gunoaielor din Sectorul 1 dintre primarul Clotilde Armand şi compania Romprest. Copreședintele USR PLUS susţine că locuitorii din Sectorul 1 plătesc serviciul de salubritate la preţ de "pietre preţioase".

08 iun. 2021, 21:48
Dan Barna îi ia apărarea lui Clotilde Armand privind scandalul gunoiului. „Sectorul 1 plăteşte gunoiul la preţul de pietre preţioase”

Dan Barna ia apărarea lui Clotilde Armand privind scandalul gunoiului. Vicepremierul susţine că firma de salubritate Romprest este una „fără niciun pic de etică”.

„E aproape îndoioşător să vezi liderul PSD leşinând de grija populismului. Mă mir că cum s-a ajuns la o degradare profundă a discursului politic care să vedem că i se reproşează unui primar că e preocupat şi are grijă de o risipă înfiorătoare a banilor cetăţenilor din Sectorul 1. E o companie fără niciun pic de etică.

Avem un contract semnat pe 25 de ani de Andrei Chiliman, păstrat intact de guvernarea PSD a domnului Tudorache. În momentul în care USRPLUS venit la guvernare şi spunând că venim să aducem legalitatea şi corectitudinea, să vedem acest linşaj care se întâmplă împotriva unui demers foarte legimitim.

Sectorul 1 plăteşte gunoiul la preţul de pietre preţioase, de minereu de aur. Lucrul ăsta nu poate fi acceptat la nesfârşit. Se plătesc sume uriaşe pentru un serviciu care în restul României e de 3-5 ori mai redus. Lucrul ăsta trebuie să înceteze. Nu putem să ridicăm din umeri aşa cum a făcut guvernarea PSD”, a declarat vicepremierul Dan Barna, marţi, la TVR.

Citeşte şi: Clotilde Armand a depus mai multe plângeri la Poliţie! Prima reacţie a edilului Sectorului 1 după audieri VIDEO

Dan Barna: „Sectorul 1 e o perlă a coroanei la gunoaie”

Copreședintele USR PLUS a amintit că Romprest avea obligaţia să asigure serviciul de utilitate chiar şi în cazul în care există un ligitiu.

„Această companie pe cadrul contractual actual are obligaţia să asigure serviciul de utilitate. În momentul de faţă avem o companie care nu îşi îndeplineşte obligaţia legală. E un şantaj!

Legea aşa cum e în vigoare prevede că şi situaţia unui litigiu furnizorii de utilităţi, cum e şi ridicarea gunoiului, trebuie să continue prestarea serviciului. Clotilde Armand nu le-a spus – încetaţi să ridicaţi gunoiul. E o chestiune de ligitiu chestiunea de facturi şi de preţ

Sectorul 1 e o perlă a coroanei la gunoaie”, a afirmat Dan Barna.

Dan Barna acuză PNL că nu o susţine pe Clotilde Armand. „Mă aştept să existe un sprijin care nu există din păcate”

„Mă aştept să existe un sprijin care nu există din păcate pentru primarul sectorului 1 din partea colegilor de la PNL. E acolo e altă dezbatere. O parte din consilierii respectivi susţin că fie plătite acele facturi, chiar dacă sunt de peste patru-cinci ori preţul pieţei.

E o luptă pe care Clotilde Armand o poartă şi pentru care există suport popular. (…) E un tarif obscen şi aberant practicat de ani de zile. O companie o şanteajează şi pe ea şi pe cetăţeni cu neridicarea gunoiului, încălcând legea”, a mai spus Dan Barna.

Citeşte şi: Prefectul Capitalei intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1 dintre Clotilde Armand şi Romprest. „Ambele părţi sunt de acord să facă eforturi pentru a menţine serviciile de salubritate funcţionale”


loading...