Prefectul Capitalei intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1 dintre Clotilde Armand şi Romprest. „Ambele părţi sunt de acord să facă eforturi pentru a menţine serviciile de salubritate funcţionale”

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că a avut marţi o întâlnire cu reprezentanţii firmei Romprest şi ai Primăriei Sectorului 1. Reprezentantul Guvernului a propus să existe o soluţie pentru a asigura în continuare serviciile de salubritate în sector.

08 iun. 2021, 18:18
Prefectul Capitalei intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1 dintre Clotilde Armand şi Romprest. „Ambele părţi sunt de acord să facă eforturi pentru a menţine serviciile de salubritate funcţionale”

Prefectul Capitalei intervine în scandalul gunoaielor din Sectorul 1. Alin Stoica a afirmat că Romprest urmează să dea un răspuns în acest sens marţi seara sau miercuri dimineaţă.

„Ambele părţi declară că sunt de acord să facă eforturi comune pentru a menţine serviciile funcţionale”, a mai spus Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Prefectul Capitalei a anunţat că, deocamdată, nu a fost luată o decizie privind declararea stării de alertă în Sectorul 1, aşa cum a solicitat Consiliul Local pentru Situaţii de Urgenţă, pe motiv că nu a primit toate datele necesare.

De asemenea, Alin Stoica a explicat că încă nu a primit toate informaţiile de la Garda de Mediu care să transmită ce a identificat în legătură cu problema ridicării gunoiului în sector.

„Serviciile publice de salubritate trebuie asigurate în mod constant. Prestatorul nu poate opri asigurarea serviciilor. Oprirea acestor servicii şi oprirea colectării nu poate să ducă decât la concluzia că într-adevăr serviciile de salubritate, de utilitate publică intră în colaps, ceea ce ar determina necesitatea unei măsuri rapide”, a mai spus Stoica.

Citeşte şi: S-a tuns Nicuşor Dan. Noul look al primarului general al Capitalei

Totodată, şeful Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, a afirmat că au fost dispuse controale la toţi prestatorii de servicii de salubritate din Bucureşti şi vor fi controale şi la toate primăriile de sector, nu doar la cea a Sectorului 1.

„Căutăm toate elementele care ne-ar putea duce de exemplu spre o plângere penală, indiferent de părţi, că vorbim de primărie sau de salubrist”, a explicat Berceanu, luni la Digi 24.

Luni seara, Primăria Capitalei a publicat facturile achitate către Romprest Service. E vorba despre 13 facturi, emise în perioada noiembrie 2020 – mai 2021, în valoare de 23,7 de milioane de lei. Primarul Clotilde Armand a afirmat că speră ca starea de alertă să fie declarată.

Citeşte şi: Ce trebuie să ştii despre muşcătura de căpuşă. Recomandările medicului Tudor Ciuhodaru