Dan Barna îi cere ajutorul Patriarhului Daniel pentru accelerarea campaniei de vaccinare

Vicepremierul Dan Barna l-a vizitat luni pe Patriarhul Daniel, pentru a purta o discuţie referitoare la implicarea mai activă a Bisericii în campania de vaccinare. La ieşire, vicepremierul s-a declarat optimist în legătură cu discuţia avută cu mai-marele BOR.

02 aug. 2021, 16:59
Dan Barna îi cere ajutorul Patriarhului Daniel pentru accelerarea campaniei de vaccinare

Dan Barna îi cere ajutorul Patriarhului Daniel. Întrebat dacă mai există loc pentru o implicare mai profundă a Patriarhiei în campania de vaccinare, liderul USR-PLUS a răspuns: „Sunt optimist şi vizita de astăzi trebuie înţeleasă în această cheie în care toate vocile care contează în societate să aibă greutate şi să fie prezente în această campanie”.

Dan Barna îi cere ajutorul Patriarhului Daniel pentru a convinge oamenii să se vaccineze

Dan Barna a făcut, apoi, referire la posibilitatea ca firmele să le impună angajaţilor să se vaccineze. Liderul USR PLUS a declarat că se vor lua măsurile necesare dacă lucrurile ajung „într-o situaţie delicată”.

Într-o perioadă de pandemie în care vedem că lucrurile sunt cu sus şi jos. Acum o lună şi jumătate speram că scăpăm de pandemie, acum vedem că valul patru devine o realitate. Nu există un prea târziu decât după ce scăpăm de pandemie. Orice demers pe care îl realizăm şi premierul şi eu şi ceilalţi colegi din Guvern, din Parlament, influencerii, vocile importante, dacă fiecare contribuim prin mesaje foarte clare, şansa să avem un impact mai mic al pandemiei creşte”, a afirmat Dan Barna.

Citeste si Florin Cîţu, întrebat dacă i-a propus să se vaccineze Patriarhului Daniel: „Puterea exemplului e esențială”

Barna a subliniat, o dată în plus, necesitatea vaccinării pentru a depăşi mai uşor valul patru, în care infectările cu tulpina Delta sunt predominante.

Dacă reuşim să creştem cifra de persoane vaccinate, avem şansa să trecem cumva mai uşor pentru acest val patru, pentru că cifrele nu mint. Sunt reci şi foarte precise. Am văzut şi datele de la noi din ţară. Înţeleg că toate persoanele care, din păcate, au decedat din cauza pandemiei, erau persoane nevaccinate. Înţeleg că cea mai mare parte, undeva la 87% dacă îmi amintesc bine cifra, dintre persoanele infectate acum sunt persoane nevaccinate şi relativ în puţinele situaţii în care au contractat şi tulpina Delta au avut simptome foarte uşoare”, a completat Barna.

O situaţie „delicată” va atrage după sine măsuri mai dure

El a adăugat, de asemenea, că, în cazul în care România va ajunge într-o situaţie delicată, nu se va face rabat de la măsuri mult mai dure.

Citeste si Părintele Visarion Alexa, dezvăluire despre Patriarhul Daniel: „M-a chemat și mi-a spus ferm: Ca să înțelegi ce înseamnă o virgulă, duminică nu mai slujești Sfânta Liturghie”

E foarte clar că România nu e o ţară pe altă planetă decât celelalte. În măsura în care lucrurile ajung într-o situaţie delicată, vom lua măsurile necesare la acel moment. În acest moment lucrurile sunt foarte clare pe cadrul de reglementare pe care îl avem. Soluţia este vaccinare. Orice alt lucru ţine de managementul intern al fiecărei companii. Nu avem decizii ale statului, nu avem legislaţie în momentul de faţă care să impună sau să împiedice măsurile pe care fiecare angajator le consideră necesare. Ştiţi cum se spune – în firma lui, atâta timp cât respecţi legea, fiecare e îndreptăţit să aibă propriile reglementări”, a precizat liderul USR PLUS.


loading...
Partenerii noștri