Dan Barna: „În PNL este concurs de cine dă mai multe castane USR-PLUS”

Vicepremierul Dan Barna susţine că, în ultima vreme, ca urmare a luptei din PNL pentru funcţia de preşedinte al partidului, liberalii sunt într-o competiţie „de cine dă mai multe castane USR PLUS”, după ce candidații liberali la alegerile interne au lansat atacuri la adresa formațiunii politice conduse de Barna şi Cioloş.

26 iul. 2021, 18:25
Dan Barna: „În PNL este concurs de cine dă mai multe castane USR-PLUS”

Întrebat despre oportunitatatea ieșirii de la guvernare, după ce candidații PNL au lansat atacuri la adresa USR PLUS, Dan Barna susține că acestea sunt „elemente de retorică de campanie” și că așteaptă să treacă luna septembrie.

„În PNL este o competiție de cine dă mai multe castane USR PLUS. N-am ce să comentez foarte mult, e un lucru pe care îl observăm cu toții. Așteptăm să treacă acest super-septembrie în care toate cele trei partide au alegeri și apoi să ne întoarcem mai asumat pe programul de guvernare și pe reformele de acolo. Dincolo de asta, sunt elemente de retorică de campanie”, a spus liderul USR PLUS, conform Mediafax.

Dan Barna: „Cel mai simplu ar fi să ieşim de la guvernare, dar românii ne.au cerut să luptăm pentru România”

Conform acestuia, USR-PLUS nu va ieși de la guvernare cât timp crede că poate să contribuie la schimbarea României.

„Am spus-o: Cel mai simplu ar fi să ieșim de la guvernare, numai că românii care au dat credit USR PLUS în Guvernul României și în Parlament, cu ponderea pe care o avem, ne-au cerut să luptăm pentru România. Cât timp credem că putem să contribuim la schimbarea de care avem nevoie o să continuăm să ducem această luptă”, a mai spus Dan Barna.

Premierul Florin Cîțu a spus că nu a existat nicio discuție legată de pierderea de către a USR PLUS a vreunui minister, despre care a vorbit ministrul Cristian Ghinea, vineri, când spunea că formațiunea din care face parte va „ieși de la guvernare dacă se pune problema unui schimb de ministere”. Premierul a mai spus că declarațiile pot fi percepute în „contextul campaniei electorale din USR PLUS”.

Citeşte şi: Președintele PNL București Ciprian Ciucu trage semnalul de alarmă: Coaliția scârțâie în București. Relația lui Nicușor Dan cu PNL trebuie normalizată