Dan Barna îşi anunţă candidatura la prezidenţiale

Liderul USR susţine că mai întâi va candida la preşedinţia USR-PLUS, funcţie vizată şi de fostul premier Dacian Cioloş.

07 mart. 2021, 20:46
Dan Barna îşi anunţă candidatura la prezidenţiale

Dan Barna  a declarat, într-un interviu pentru G4Media.ro, că va candida la funcția de președinte al noului partid rezultat din fuziunea USR PLUS și că alegerile interne ar putea avea loc în luna august- septembrie. Barna afirmă că în scurt ar trebui să se finalizeze la Tribunal procesul de înscriere al noului partid și că rezultatele obținute de USR în alegeri îl îndreptățesc să candideze. Barna mai spune că va de performanța actulului guvern depinde candidatura sa la președinție în 2024.

„Am fost alături de partid în toate campaniile mari ale acestuia, cu excepția celei… sau nici măcar, în toate campaniile mari ale USR – mă gândeam la prima, dar și atunci am fost în poveste. Am coordonat Fără Penali, mi-am asumat toate rezultatele, și când ne-au depășit așteptările, și când nu ne-au atins așteptările, rezultate care sunt. Dacă ne uităm pe cifre reci, dincolo de emoția așteptării, sunt rezultate remarcabile – la aceste alegeri parlamentare am fost singurul partid care a crescut, de la 600.000 de voturi la 900.000 de voturi.

Procentele sunt relative pentru că depind de participare, întotdeauna, și atunci un procent în sus sau în jos nu e atât de relevant pentru că, sau, mă rog, contează în cum se… la secvența parlamentului, dar ca evoluție a partidului, faptul că a crescut cu 50% rezultatul electoral eu îl consider un rezultat bun, chiar dacă ne-am fi dorit să fie mai mult.

Cu toții ne-am fi dorit lucrul acesta, și USR-ul a ajuns la guvernare și sunt cel care a tras pentru asta, am reușit să facem acea alianță împreună cu colegii de la Plus și apoi să facem și fuziunea astfel încât să fim o forță relevantă în politica actuală. Asta ne-a adus la guvernare și este un proiect în care cred, este un proiect pentru care am muncit foarte mult și este un proiect care consider că mai are perspectivă de creștere și dezvoltare și tocmai de aceea vreau să duc mai departe acest proiect. Deci da, voi candida la președinție cum e și firesc”, a spus Dan Barna. „Dacă acest Guvern va performa și va face acele reforme de care avem nevoie și pe care le-am dorit, evident că și eu voi fi într-o poziție bună, în ochii colegilor, pentru o candidatură la prezidențiale”, a mai spus Barna.

Dan Barna, consternat de închiderea dosarului 10 august. „O hotărâre cel puțin stupefiantă. Nu putem să ridicăm din umeri la nesfârșit”