Dan Barna: Liviu Dragnea blochează iniţiativa "Fără penali". Nici acum nu a trimis semnăturile la Curtea Constituţională

Publicat: Joi, 13 Decembrie 2018 16:30 // Actualizat: Joi, 13 Decembrie 2018 16:30 // Sursa: romaniatv.net

Liviu Dragnea încearcă să blocheze iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" la nivelul secretariatului Parlamentului, a declarat joi preşedintele USR, Dan Barna.

Foto: facebook.com

"Liviu Dragnea încearcă să blocheze iniţiativa 'Fără penali în funcţii publice' la nivelul secretariatului Parlamentului. Încercând să vedem care este stadiul, tocmai am aflat că iniţiativa nu a fost încă trimisă la Curtea Constituţională, deşi semnăturile au fost depuse din 21 septembrie. Pe 26 octombrie, în urmă cu aproape două luni, USR a făcut o solicitare expresă secretariatului să transmită aceste semnături la CCR, pentru că există un termen de 60 de zile şi în continuare Liviu Dragnea refuză să transmită semnăturile pentru 'Fără penali' de la secretariatul Camerei Deputaţilor către CCR. Solicităm ca săptămâna viitoare, în Biroul permanent, să fie introdusă solicitarea noastră pe ordinea de zi şi semnăturile să fie transmise către CCR aşa cum expres prevede legislaţia în vigoare", a declarat Dan Barna, la Palatul Parlamentului.

El a susţinut că se încearcă o blocare a acestei iniţiative sub pretext tehnic - că nu s-a terminat copierea semnăturilor, motiv care de fapt "nu este real, este pur şi simplu o încercare de tergiversare şi blocare a acestei iniţiative".

"Îi solicităm lui Liviu Dragnea să respecte cererea a peste un milion de cetăţeni români care vor ca România să nu mai aibă penali în funcţii publice şi să transmită această iniţiativă cetăţenească pentru modificarea Constituţiei la Curtea Constituţională şi să nu mai încalce încă o lege, aşa cum ne-a obişnuit de doi ani", a afirmat Dan Barna. 

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dan barna Liviu Dragnea semnaturi fara penali
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
13 dec 18:09
Răspunde | Votează email 0 email
Barney
Dragnea si psd ul fac apel la romanii obisnuiti cu comunismul protector. Vor sa ne transforme in sclavi obisnuiti cu lantul si jugul. Se promite stabilitatea painii cotidiene si asigurarea unui loc de veci dupa canoanele ortodoxiei de partid, dar vai.. se termina cascavalul!
1
EUR
4.8419
RON
02 Jun
noapte 7 °
zi 22 °
Ultimele joburi adaugate
24 H