Dan Barna, mesaj VIDEO în campania de vaccinare. Alţi miniştri au preluat ştafeta VIDEO

Vicepremierul Dan Barna a preluat ştafeta în noua campanie de vaccinare şi a postat un mesaj video pe pagina de Facebook.

29 mai 2021, 09:39
Dan Barna, mesaj VIDEO în campania de vaccinare. Alţi miniştri au preluat ştafeta VIDEO

Dan Barna, mesaj VIDEO în campania de vaccinare. ”Ce conține vaccinul? Normalitate. Să pot să îmi beau cafeaua alături de prieteni aici, la interior, să nu mai depindem de mască, să putem să mergem la concerte, la plajă, fără griji, dar mai ales ă pot să-mi văd familia în siguranță”, a spus Florin Cîțu în clipul realizat într-o cafenea. A fost primul mesaj, iar ştafeta a fost luată de alţi miniştri. Sâmbătă, şi vicepremierul Dan Barna a postat un mesaj pe Facebook.

Dan Barna a înregistrat un videoclip alături de Bogdan, un tânăr de 32 de ani care a devenit popular în timpul pandemiei, atunci când traducea în limbaj mimico-gestual anunțurile pe care le făceau fostul ministru de Interne Marcel Vela, secretarul de stat și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, ori secretarul de stat Bogdan Despescu.

Dan Barna afirmă că, pentru el, vaccinul anti-coronavirus conține ”bucuria de a spune lucruri simple”, precum ”Mi-a fost dor de tine, tată” sau ”Mulțumesc”. La un moment dat, Bogdan îi face semn să își dea jos masca pentru ca mimica feței să îi poată fi văzută și astfel mesajul să ajungă și la persoanele cu deficiențe de auz. Imaginea poate fi interpretată și prin prisma faptului că, odată cu vaccinarea anti-COVID a cât mai multor persoane, autoritățile renunță treptat la restricții.

La finalul clipului, Barna traduce alături de Bogdan în limbajul mimico-gestual ”Mergeți la vaccin! Mulțumesc!”.

Cum au răspuns miniştrii provocării premierului Florin Cîţu. Ce conţine vaccinul anti-COVID pentru ei
A doua ediţie a Maratonului Vaccinării anti-COVID continuă sâmbătă în Bucureşti, la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională.

Începând cu ora 11,00, preşedintele Comitetului naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID, dr. Valeriu Gheorghiţă, va vaccina la Sala Palatului.

Tot la Sala Palatului sunt programate sâmbătă două conferinţe de presă: una de la ora 12,00, la care vor participa prof. dr. Viorel Jinga – rectorul UMF ‘Carol Davila’ din Bucureşti, conf. dr. Mihai Craiu – coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, prof. dr. Doina Drăgănescu – decanul Facultăţii de Farmacie din cadrul UMF ‘Carol Davila’ şi dr. Beatrice Mahler – medic pneumolog, managerul Institutului „Marius Nasta”, iar cealaltă de la ora 18,00, unde vor fi prezenţi prof. dr. Viorel Jinga, prof. dr. Şerban Bubenek – preşedintele Societăţii Române de Anestezie şi Terapie Intensivă, prof. dr. Simona Ruţă – prorector cu probleme de cercetare ştiinţifică la UMF ‘Carol Davila’ şi conf. dr. Florentina Furtunescu – prorector pentru strategie instituţională, evaluare academică şi calitate.

La Biblioteca Naţională, în timpul vaccinării, începând cu ora 16,00, artişti de la Teatrul Ambasadorii vor oferi reprezentaţii de dans, iar de la ora 18,00, Mircea Lazăr, solist al Operei Naţionale Bucureşti, interpretează la vioară Sonata nr. 1 în sol minor pentru vioară solo şi Partita nr. 2 în re minor pentru vioară solo de Bach.

Vlad Voiculescu, ironii la adresa lui Florin Cîţu: Mă bucur că ideea promovată de Ministerul Sănătății în ianuarie a devenit acum campanie a Guvernului

Mesajul ministrului Apărării: Vaccinarea salvează vieţi

 

Claudiu Năsui: Vaccinul reprezintă şansa de a ne revedea cu toţii liberi, fără mască

Vaccinul reprezintă, pentru mine, şansa de a ne revedea cu toţii liberi, fără mască şi făcând toate lucrurile pe care le făceam înainte de pandemie, a afirmat, sâmbătă, într-un clip video postat pe propria pagină de Facebook, ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui.

„Pentru mine vaccinul reprezintă şansa de a ne revedea cu toţii liberi, fără mască, făcând toate lucrurile pe care le făceam înainte de pandemie, fără niciun fel de frică că vom fi infectaţi sau, mai grav, că îi voi infecta pe cei din jur”, a spus Năsui.

Cătălin Drulă:

Raluca Turcan: Vaccinul conţine viaţă şi normalitate şi energia planurilor făcute împreună

Vaccinul conţine viaţă şi normalitate şi energia planurilor făcute împreună, lucrurile simple care ne conectează la ceilalţi şi revenirea la normal care ne-a lipsit atât de mult în lunile de pandemie, afirmă ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, într-un clip video postat, sâmbătă, pe propria pagină de Facebook.

„Ce conţine vaccinul? Vaccinul conţine acea senzaţie unică pe care o ai când intri într-o sală de teatru plină cu spectatori. Vaccinul conţine mii de reprezentaţii cu casele închise şi cu biletele vândute. Vaccinul înseamnă şi o gură de oxigen pentru oamenii talentaţi, pentru care scena înseamnă pasiune. Profesionişti din domeniul artelor care şi-au văzut viaţa pusă în aşteptare. Ne este dor să-i aplaudăm până ne dor palmele de emoţiile puternice pe care ni le dăruiesc, de zâmbete, de lacrimi, de poveştile spuse împreună şi trăite în sala de teatru. Vaccinul conţine viaţă şi normalitate şi energia planurilor făcute împreună, lucrurile simple care ne conectează la ceilalţi şi revenirea la normal care ne-a lipsit atât de mult în lunile de pandemie”, a transmis Turcan.

Ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale apare într-un clip video de aproape un minut filmat într-o sală de teatru.

Materialul video este însoţit de un text în care Raluca Turcan îi invită pe colegii din conducerea ministerului de resort să se implice în campania de promovare a vaccinării, prin a spune ce conţine serul anti-COVID pentru ei.

„Îi provoc pe colegii mei, secretarii de stat Mihnea Drumea, Cătălin Boboc, Peter Makkai, dar şi pe secretarul general al ministerului Muncii, Eduard Corjescu, şi pe secretarul adjunct al MMPS, Petronel Munteanu, să spună ce conţine vaccinul pentru ei”, a scris oficialul.

Prim-ministrul Florin Cîţu a prezentat, joi, un spot în care evidenţiază beneficiile vaccinării anti-COVID, pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook, membrii Cabinetului fiind provocaţi să procedeze la fel.


loading...
Partenerii noștri