Dan Barna: „Nu există temei pentru renumărarea voturilor”

Liderul USR-PLUS, Dan Barna, a fost marți în Sectorul 1 pentru a supraveghea modul în care sunt numărate voturile. El a spus că a vrut să vadă dacă voturile românilor au fost respectate.

29 sept. 2020, 11:17
Dan Barna: „Nu există temei pentru renumărarea voturilor”

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020. Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, prezent marţi la Biroul Electoral al Sectorului 1, a declarat că reprezentanta formaţiunii sale, Clotilde Armand, a câştigat cursa pentru Primăria Sectorului 1, dar că delegaţii partidului vor să se asigure că numărătoarea voturilor se efectuează în mod corect.”Am venit la secție pentru a vedea că votul românilor este respectat. Vom continua până se va finaliza numărătoarea. Clotilde Armand este primar la Sectorul 1. Vrem să ne asigurăm că nu apar magii prin sat. Chestiunea cu QR codul este una procedurală. (…) Acum mai sunt la 10 sau 11 secții la care nu sunt valitate. Președinții urmează să vină iar colegii mei urmăresc.

Se ridică semne de întrebare la ce a fost aici. Sper ca la finalul zilei să încheiem acest sector. Nu există temei pentru renumărarea voturilor. Dacă autoritățile consideră că a fost fraudă vor fi luate măsurile legale. În care lume își trimite partidul un curier să le ia? Este o glumă… Vom face sesizări. Nu putem să închidem ochii”, a spus Dan Barna.

Dan Barna, copreşedinte USR PLUS, prezent marţi la Biroul Electoral al Sectorului 1, a declarat că reprezentanta formaţiunii sale, Clotilde Armand, a câştigat cursa pentru Primăria Sectorului 1, dar că delegaţii partidului vor să se asigure că numărătoarea voturilor se efectuează în mod corect.

„Rezultatul e foarte clar, e confirmat de numărătorile paralele. Procesele verbale, cele existente în sistem în momentul de faţă, sunt cele pe care le confirmă şi colegii noştri, şi colegii de la USR PLUS, şi colegii de la PNL. Clotilde Armand a câştigat Sectorul 1 cu aproximativ o mie de voturi în faţă. Vrem însă să ne asigurăm că nu apar magii prin sac sau că nu apar alte procese verbale din care ar lipsi semnături. Chestiunea acea cu QR codul lipit – ca să mai eliminăm din paranoia – este una procedurală, să spunem. De pe unele procese verbale nu se poate citi şi mi-au arătat cei din personalul secţiei de sector că le lipesc. Le-au primit de la STS, sunt înseriate”, a arătat el, într-o declaraţie acordată presei.

Pe de altă parte, Barna a semnalat alte probleme, precum faptul că voturile USR din unele secţii nu apar în mod corect în sistemul centralizat.

„În rest, celelalte probleme pe care le-au constatat colegii mei şi le-au anunţat, faptul că au câştigat secţii şi aveam ‘zero’ trecut în sistem sunt lucruri pe care le-am contestat. Unele au fost corectate, altele urmează să fie corectate. La momentul curent mai sunt 10-11 secţii care nu sunt încă validate. Preşedinţii – o parte sunt sus, alţii urmează să vină în orele următoare. Colegii mei delegaţi sunt acolo şi supraveghează tot acest proces”, a spus liderul USR PLUS.