Dan Barna povesteşte cum l-a afectat plecarea tatălui său la muncă, în Italia: „Am înţeles de copii că trebuie să fii pe picioarele tale”

Vicepremierul Dan Barna, 45 de ani, a fost invitatul ediției de marți a emisiunii ”40 de întrebări cu Denise Rifai”, de la Kanal D. În interviul-maraton, președintele USR a răspuns la o serie de întrebări delicate sau personale, cum ar fi plecarea tatălui său în Italia, pe vremea când preşedintele USR era copil.

03 mart. 2021, 11:03
Dan Barna povesteşte cum l-a afectat plecarea tatălui său la muncă, în Italia: „Am înţeles de copii că trebuie să fii pe picioarele tale”

Dan Barna provine dintr-o familie în care tatăl a fost nevoit să plece la muncă în Italia pentru a trimite bani acasă şi a trăit 12 ani departe de ţară. Vicepremierul a povestit cum duminicile, familia se reunea pentru a vorbi la telefon cu orele cu tatăl său.

“Plecarea lui a contribuit la maturizarea mea, a fratelui, a surorii mele. Am înțeles de copii că de mic trebuie să fii pe picioarele tale. Ne trezeam toți mai devreme duminica dimineața, întrucât ne suna tata de acolo și ne spunea ce-a făcut. Vorbeam o oră, o oră și ceva. La noi era telefonul cu disc care zbârnâia dimineața. Contribuie acest lucru la maturizare”, a povestit Dan Barna.

Dan Barna: „Este cea mai mare dramă naţională din ultimii 30 de ani”

Liderul USR, Dan Barna, susţine că tot mai mulţi români se stabilesc în afara graniţelor, plecarea oamenilor fiind ”cea mai mare dramă naţională din ultimii 30 de ani”. ”Confruntaţi cu sfidarea din partea politicienilor şi alungaţi de focarele de corupţie endemică, românii au declanşat un adevărat exod care pare tot mai greu de oprit”, spune Barna, afirmând că trebuie să corectăm relaţia cu românii din străinătate şi să favorizăm întoarcerea lor acasă.

Candidatul Alianţei USR-PLUS la alegerile prezidenţiale propune scutiri de impozit pentru cei care revin în ţară.

”Tot mai mulţi români pleacă şi se stabilesc în afara graniţelor. Plecarea oamenilor este cea mai mare dramă naţională din ultimii 30 de ani, iar ultimele statistici nu sunt deloc îmbucurătoare. România rămâne o ţară de emigrare, cu cea mai mare rată de creşterea anuală a populaţiei din diaspora şi cu una dintre cele mai numeroase diaspora la nivel mondial. De trei decenii, românii pleacă, unii dintre ei pentru a nu se mai întoarce niciodată. Confruntaţi cu sfidarea şi marginalizarea din partea politicienilor şi alungaţi de focarele de corupţie endemică care au parazitat România post-decembristă, românii au declanşat un adevărat exod care pare tot mai greu de oprit”, a scris pe Facebook Dan Barna.

Citeşte şi: Dan Bitman o consideră eroină pe Diana Şoşoacă: „E un avocat al poporului. Dacă mai aveam 20 de parlamentari ca ea, acum eram Suedia”