Dan Barna: Propunerea USR pentru funcţia de premier este Dacian Cioloş

Preşedintele USR Dan Barna a declarat, după întâlnirea cu preşedintele Iohannis, că Alianţa USR - PLUS l-a propus pe Dacian Cioloş pentru postul de premier. Dan Barna a precizat că delegația USR a cerut declanșarea alegerilor anticipate şi ca viitorul Guvern să dea OUG pentru revenirea la alegerea primarilor în două tururi.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 12:01
Dan Barna: Propunerea USR pentru funcţia de premier este Dacian Cioloş

USR l-a propus pe Dacian Cioloş pentru postul depremier, conform anunţului făcut de liderul partidului Dan Barna, după întâlnirea cu preşedintele Klaus Iohannis.

Barna a precizat că miza rămân anticipatele. 

„I-am transmis preşedintelui poziţia USR, poziţie declarată timp de doi ani de zile, alegerile anticipate sunt soluţia morală, etică, corectă şi necesară pentru România în momentul de faţă. Orice alt scenariu, din păcate, nu va face decât să continuăm ce s-a întâmplat în ultimele trei luni, să avem o guvernare care, de fapt, nu poate să guverneze şi (…) vom susţine scenariul alegerilor anticipate foarte clar, vom vota împotriva învestirii (…) pentru a ne asigura că următorul Guvern nu va avea susţinerea în Parlament, astfel încât să facem următorul pas pentru anticipate”, a declarat Barna.

De asemenea, Barna a spus că Iohannis a reiterat, în discuţiile cu USR, că respinge orice variantă de Guvern PSD.

„Președintele nu agreează și va respinge orice variantă de premier PSD”, a mai declarat Dan Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, joi, la Palatul Cotroceni, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor parlamentare pentru consultări în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru, după ce Guvernul Orban a fost demis, miercuri, prin moţiune de cenzură.