Dan Barna, reacţie după ce Ludovic Orban a fost propus premier din nou. „România nu are nevoie de o criză politică”

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că alegerile anticipate rămân o prioritate, după preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat din nou pe Ludovic Orban pentru funcţia de premier.

RomaniaTV.net
06 feb. 2020, 15:59
Dan Barna, reacţie după ce Ludovic Orban a fost propus premier din nou. „România nu are nevoie de o criză politică”

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Dan Barna a precizat că a discutat cu Ludovic Orban, după ce a fost nominalizat de preşedinte pentru preluarea unui nou mandat.

„I-am zis domnului Orban că prioritatea noastră rămân alegerile anticipate. Experiența ultimelor luni ne-a arătat că majoritatea toxică din parlament se va opune cu toate forțele ori de câte ori privilegiile îi vor fi puse în pericol. Am văzut asta zilele trecute, când teama de alegerea primarilor în două tururi i-a mobilizat într-un mod demn de o cauză mai bună.

Am fost de acord că România nu are nevoie de o criză politică prelungită și, de aceea, ne vom întâlni la începutul săptămânii următoare pentru a identifica care sunt pașii concreți pe care îi putem face pentru ajunge cât mai repede la scopul comun: anticipate și o majoritate parlamentară care să reprezinte într-adevăr voința românilor”, a scris Dan Barna, pe Facebook.

Citeşte şi: Iohannis, după consultările cu partidele parlamentare: „Ludovic Orban este premierul desemnat. Soluţia mea o reprezintă anticipatele”