UPDATE Dan Barna refuză interimatul de la Ministerul Sănătăţii. Cine ar putea prelua postul

Dan Barna refuză interimatul de la Ministerul Sănătății, au declarat surse politice din USR-PLUS. Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a fost demis miercuri de premierul Florin Cîţu.

14 apr. 2021, 13:38
UPDATE Dan Barna refuză interimatul de la Ministerul Sănătăţii. Cine ar putea prelua postul

UPDATE: Premierul Florin Cîțu ar fi dispus să îl numească pe medicul Adrian Wiener în funcția de ministru al sănătății dacă aceasta va fi propunerea USR PLUS, au declarat surse guvernamentale. Dan Barna refuză interimatul

Dan Barna refuză să preia interimatul la Ministerul Sănătăţii, iar miniştrii USR vor boicota şedinţa de guvern programată miercuri. De altfel, executivul a anunţat deja că amână respectiva şedinţă până la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a lui Vlad Voiculescu, însă fără a fi menționat și cine preia interimar ministerul.

Potrivit surselor citate de Hotnews, USR susţine că această criză a provocat-o premierul Florin Cîțu și tot el este cel care trebuie să găsească soluții. Decizia de demitere a ministrului Sănătății și cea de nominalizare a unui interimar a fost luată fara consultarea partenerilor din USR-PLUS, au comentat sursele citate.

Dan Barna refuză interimatul la Ministerul Sănătăţii. Liberalii vin cu o propunere

Dacă USR-PLUS nu va propune un ministru în cel mai scurt timp iar Barna îşi va menţine decizia de a refuza interimatul, Florin Cîţu este pregătit să preia portofoliul, până la deblocarea situaţiei. Liberalii, prin vocea lui Florin Roman mai au o propunere în persoana unui fost ministru.

Deputatul PNL Florin Roman afirmă că Vlad Voiculescu, revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii, nu a înţeles ca în Guvern „se joaca in echipă, nu la individual compus, pe reţele de socializare”.

Roman adaugă că este dreptul colegilor de coaliţie să nominalizeze un nou ministru, menţionând însă că Nelu Tătatu a confirmat că ştie ce are de făcut şi a completat spunând că o guvernare responsabilă nu poate sta într-o singură persoană.

„Coaliția de dreapta merge mai departe. O țară și o guvernare responsabilă nu se împiedică într-o persoană, indiferent de numele ei.

E important ca noul ministru propus sa fie instalat rapid, mai ales că pandemia încă face ravagii.

Este dreptul colegilor de coaliție de a nominaliza noul ministru, însă, ca părere personală, nu e timp de noi experiențe nefaste!
Unul a confirmat ca știe ce are de făcut…Nelu Tătaru!”, a scris Roman pe Facebook.

Citeşte şi: Florin Cîţu, după demiterea lui Voiculescu: Această coaliţie s-a constituit în urma votului românilor, nu în jurul unor persoane


loading...
Partenerii noștri