Dan Barna: "România continuă să fie astăzi din punct de vedere economic exact cum e căprioara pe autostradă cu farurile în ochi"

Publicat: Luni, 18 Mai 2020 16:45 // Actualizat: Luni, 18 Mai 2020 16:45 // Sursa: romaniatv.net

Dan Barna, liderul USR, a cerut Guvernului Orban să desfiinţeze pensiile speciale şi să oprească scurgerea de fonduri "către feudalismul local numit PNDL - o invenţie a unui actual puşcăriaş care s-a dovedit a fi un mecanism corupt de alocare a banilor publici".

Deputatul USR Dan Barna a precizat că "am văzut o mostră de tragism dramatic din partea PSD. Am văzut şi optimismul entuziast din partea PNL".

Liderul USR a criticat declaraţiile premierului Ludovic Orban care a vorbit despre "starea de alertă maximă".

"Programul IMM Invest este un program gata înţepenit. S-a pornit de la o premisă complicată, greu de aplicată, fără certitudini că va funcţiona. Pentru garanţiile promise antreprenorilor, li se cerea să rişte cam tot ce aveau. În loc să creeze speranţă, în realitate mai creează o îngrijorare în plus. 

În mod real, antreprenorii români nu au prea multe opţiuni. Nu o aveau decât pe aceasta. Nişte zeci de mii au reuşit să treacă peste blocajele cabalei mondiale care au sabotat site-urile şi au reuşit să depună ceea ce era necesar pentru a se înscrie", a precizat Barna.

Dan Barna a precizat că antreprenorii au cerut două lucruri simple: "predictibilitate şi sprijin".

"România continuă să fie astăzi din punct de vedere economic exact cum e căprioara pe autostradă cu farurile în ochi - surprinsă şi confuză. Ăsta este sentimentul pe care majoritatea antreprenorilor îl transmit când sunt întrebaţi care este direcţia şi ce urmează să se întâmple", a declarat liderul USR.

De asemenea, Dan Barna a criticat PNL pe motiv că şi-a însuşit mai multe măsuri propuse de USR.

"O să enumăr câteva dintre măsurile pe care vi le-am propus: reducerea taxării pe muncă - sprijin direct, nebirocratic, aplicabil imediat şi foarte eficient pentru oamenii care muncesc şi pentru companiile care adus o valoare adăugată.  V-am propus eliminarea acestora taxe cu salariul minim. Nu aţi dorit să o faceţi.

Desfiinţarea sau impozitarea reală a pensiilor speciale. O abordare frontală prin decizie de Guvern ar fi putut să îndrepte această injustiţie sfidătoare despre care cetăţenii ne vorbesc cu fiecare ocazie. Principiul e simplu, doar că până în prezent acest lucru nu s-a întâmplat printr-o convenabilă colaborare a binomului PNL-PSD care se activează în moment critice. 

Oprirea scurgerii fondurilor către feudalismul local numit PNDL. O invenţie a unui actual puşcăriaş care s-a dovedit a fi un mecanism corupt de alocare a banilor publici.

Noi continuăm să cochetăm cu fondurile europene şi există în continuare primari care sunt încurajaţi să nu acceseze fonduri europene pentru că e mai la îndemână PNDL şi acest instrument", a afirmat Dan Barna.

Ludovic Orban prezintă în Parlament măsurile de relansare economică. "Vrem să acordăm sume uriaşe pentru investiţii în infrastructură"

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
dan barna Guvern Parlament USR
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H