Dan Barna se apără de acuzaţiile privind listele pentru parlamentare. „Principiile nu trebuie folosite doar când dau bine la socoteală”

Dan Barna susține că regulile de selecție a persoanelor aflate pe listele USR pentru alegerile parlamentare sunt aceleași din 2016, iar el nu are cum interveni în procesul de la nivelul filialelor, în ciuda criticilor care i se aduc.

12 oct. 2020, 14:11
Dan Barna se apără de acuzaţiile privind listele pentru parlamentare. „Principiile nu trebuie folosite doar când dau bine la socoteală”
Parlamentarii USR îşi vor da demisia

Reproșul căruia trebuie să-i fac față e că nu am încălcat deciza Comisiei de arbitraj în cazul colegului de la Diaspora și nu am modificat acea decizie care e obligatorie pentru noi. (…) Trebuie să ne respectăm regulile. Regulile nu sunt doar la mișto. Principiile nu trebuie să fie folosite doar când îți dă bine la socoteală„, a spus Dan Barna, într-o intervenție la Digi 24.

Lideul USR a comentat că tensiunile din filiale reprezintă „larma firească a unei democrații funcționale”.

Citeşte şi ALEGERI PARLAMENTARE 2020. Ludovic Orban deschide lista la Bucureşti. Aurescu s-ar putea găsi pe liste

Din fericire sau din păcate, nici eu, nici Dacian Cioloș nu avem luxul, ocazia, să spunem aceasta e lista de parlamentari USR-PLUS, ne-am gândit noi vreo două zile, am trecut cu mâna, aceștia sunt candidații. Colegii noștri trebuie să obțină susținerea și să-i convingă pe colegii de filială. E normal să existe nemulțumiri, votul filialei este cel care decide. Modalitatea a fost cunoscută de toți candidații, este exact procedura din 2016. N-a modificat nimeni acum. Știau că trebuie să obțină sprijinul filialei, să primească aviz de integritate de la Comisia de arbitraj. Regulile erau cunoscute„, a mai spus el.

Dan Barna a mai spus că USR nu este un partid în care listele se fac „din pix” de președinte și un cerc restrâns.

Puși pe listele pentru parlamentare pe locuri neeligibile, mai mulți parlamentari USR au acuzat jocuri politice. Este vorba, printre alții, de Emanuel Ungureanu, Mihai Goțiu, Florina Presadă sau fostul ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu.


loading...
Partenerii noștri