Dan Barna susține în continuare ideea alegerilor anticipate, pe care le numește „un demers politic necesar”

Astăzi s-a desfășurat o ședință a birourilor reunite ale USR și PLUS, iar la final Dan Barna a susținut o conferință de presă alături de Dragoș Tudorache, desemnat luni coordonator tehnic al Comitetului Executiv al Alianţei USR PLUS.

RomaniaTV.net
13 ian. 2020, 13:51
Dan Barna susține în continuare ideea alegerilor anticipate, pe care le numește „un demers politic necesar”

Într-o conferință de presă susținută azi, după ședința birourilor reunite USR și PLUS, Dan Barna s-a referit la tema alegerilor anticipate și la revenirea scrutinului în două tururi la alegerile locale.

„În ceea ce priveşte alegerile anticipate, păstrăm această poziţie şi aşteptăm – am văzut declaraţiile preşedintelui şi ale premierului – în zilele următoare consultările necesare pentru a putea să facem paşi înainte şi direcţia aceasta de realizare a alegerilor anticipate, un demers politic pe care îl vedem necesar pentru a putea să avem şi în Parlament o majoritate prin care România să poată să înceapă să facă aceste reforme care, din păcate, deocamdată, sunt posibile doar prin angajări de răspundere”, a declarat liderul USR. 

În acest context, Barna a reafirmat susținerea de către alianța USR-PLUS a lui Dacian Cioloș pentru funcția de premier în urma majorității pe care speră să o obțină la alegerile anticipate.

În ce privește alegerile în două tururi la locale, președintele USR a afirmat că ar fi „o revenire firească, necesară și, spunem noi, obligatorie și morală”. De asemenea, Barna a trimis încă un mesaj subtil către PNL, amintind partidului de la guvernare că s-a angajat să susțină această inițiativă legislativă:

„Vom continua să susţinem acest demers. Se află de altfel şi în protocolul pe care l-am semnat cu premierul Orban în momentul învestirii Guvernului.”