Dan Barna: „Trebuie să reinventăm campania de vaccinare, ca să ajungem şi la cei care se uită la Taraf TV”

Preşedintele USR Dan Barna a vorbit vineri seară despre criza politică prin care a trecut în ultima săptămână coaliţia de guvernare, dar şi despre campania de vaccinare şi cum ar trebui desfăşurată aceasta în continuare.

23 apr. 2021, 22:28
Dan Barna: „Trebuie să reinventăm campania de vaccinare, ca să ajungem şi la cei care se uită la Taraf TV”

Dan Barna a declarat, din nou, că este de părere că, după clarificările din ultima săptămână, coaliţia de guvernare este mai puternică decât în decembrie şi că liderii acestei coaliţii au dat dovadă de maturitate politică.

„Nu este o chestiune de abandonat, Vlad ramane in continuare unul dintre colegii importanti din USR-PLUs si va ramane asa si in anii viitori, Vlad nu va disparea de pe scena politica.

Acum suntem in mandatul Ioana Mihaila, care s-a descurcat foarte bine si la conferinta de presa si mi-a parut bine sa vad ca Sanatatea este pe maini bune. Acum incercam sa reconstruim increderea. Faptul ca ne-am asezat la masa si am stat doua nopti si doua zile, ca sa gasim solutiile sa rezolvam problemele si sa mergem in continuare pe ideea luptei cu pandemia, demonstreaza ca suntem oameni politici maturi.

Inteleg sa am rolul de a pastra mentinerea coalitiei functionale. Cat timp mai exista o cale eu incerc sa gasesc acea cale. Am avut o discutie cu domnul Iohannis si amandoi am crezut ca e important sa gasim resorturile sa pastram coalitia de guvernare functionala, pentru ca, realist vorbind, nu avem alte optiuni.

In opozitie vedem ca nu exista nici optiune nici resurse.”, a spus Dan Barna la Digi24.

Dan Barna: „Primarii trebuie să fie creativi în campania de vaccinare, aşa cum sunt în cea electorală”

Vicepremierul Dan Barna a declarat că a cerut primarilor USR-PLUS, dar îi îndeamnă şi pe cei ai opoziţiei, să se implice în campania de vaccinare, care este în punctul unde trebuie să ajungă la românii mai puţin interesaţi sau indecişi.

Am adresat public tuturor primarilor sa se implice in campania de vaccinare. Trebuie sa reinventam o alta campanie pentru oamenii care poate nu se uita la o emisiune politica, poate se uita la Taraf TV si trebuie sa ducem aceasta campanie la poarta sau la usa lor. Primarii au un rol critic si fac si acum un apel catre toti primarii, si ai opozitiei, sa se concentreze pe promovarea vaccinarii, pentru ca este singura sansa sa revenim la o viata normala.

Restrictiile au inceput intr-o ordine graduala si vor fi retrase, speram din 1 iunie, odata ce numarul de vaccinati va creste. De aceea e important ca fiecare dintre noi sa mai traga de maneca cate un vecin, cate un prieten, cate o ruda, care ori nu au fost interesati de subiect, ori nu sunt convinsi.

Le-am spus primarilor USR-PLUS sa priveasca aceasta campanie ca pe una electorala, cand sunt foarte creativi. Am vazut capacitatea lor de a ajunge la oameni, acum trebuie doar sa inlocuiasca „voteaza-ma” cu „vaccineaza-te”. S-a vazut ca au aceasta capacitate de a atrage oamenii.”, a adăugat Dan Barna.

Citeşte şi: Atac fără precedent al Dianei Şoşoacă la Arafat, Rafila şi Streinu-Cercel: „Asasinilor! Criminalilor! Nu vă mai suportă poporul român!”