Dan Bittman ar putea fi candidat AUR la Primăria Sectorului 1. George Simion: „Nu mă dau în lături de la nimic. Trebuie să maximizez scorul naţional, aşa că invit toţi candidaţii de oriunde să vină la mine”

Dan Bittman ar putea candida, susținut de AUR, pentru Primăria Sectorului 1. George Simion, liderul partidului, a spus că va accepta în continuare ”oricâţi traseişti e nevoie” ca să reușească să învingă PSD și PNL la alegerile locale.

24 feb. 2024, 16:46
Dan Bittman ar putea fi candidat AUR la Primăria Sectorului 1. George Simion: „Nu mă dau în lături de la nimic. Trebuie să maximizez scorul naţional, aşa că invit toţi candidaţii de oriunde să vină la mine”

Dan Bittman ar putea fi candidat AUR la Primăria Sectorului 1. Alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare și vor avea loc la începutul lunii iunie.

George Simion a mai precizat că Tudor Ciuhodaru, eurodeputat PSD, care în trecut a fost la PPDD și UNPR, va fi candidatul AUR la Primăria Iași. În plus, Dan Bittman va fi evaluat prin intermediul sondajelor de opinie pentru o candidatură la Primăria Sectorului 1.

Citește și Premierul Ciolacu intervine în scandalul legat de Roșia Montană: „A fost folosită ca să se inventeze o entitate politică. Iar acum ne vine factura”

Întrebat de ce susține un „politician traseist” precum Tudor Ciuhodaru, liderul AUR, George Simion, a răspuns: „Teoretic, vine de la putere la opoziţie, nu s-ar încadra exact la traseism, dar vă explic, n-am probleme. Astea sunt regulile jocului. În politica din România, schimbarea partidelor şi aceste practici sunt întâlnite. Eu le-am zis: ”Luaţi un om de la mine, vă iau doi de la voi”. La Iaşi, calculul meu a fost rece. Domnul Ciuhodaru nu e văzut ca PSD-ist sau PPDD-ist, e văzut ca un medic respectat, votat. Am făcut sondaj, am pus mai multe nume dintre oamenii mei – 8%, 9% . Având în vedere că nu sunt două tururi de scrutin, i-aş fi aruncat degeaba în această luptă. Singurul la Iaşi care-i poate pune probleme lui Mihai Chirica este Tudor Ciuhodaru. La Iaşi, în ultimele trei runde de alegeri, a fost un joc de teatru. Fie că era de la PSD sau PNL, câştiga Mihai Chirica. Mihai Chirica nu e traseist? Ba da. De cealaltă parte, cel care a pierdut mereu era domnul Bodea, atunci la PNL, azi e USR. Domnul Bodea nu e traseist? Asta este viaţa politică în aproape fiecare judeţ. Unde am putut eu căuta profil care mi-a plăcut la primari, ca să nu mai avem tot felul de covrigari care ne conduc, i-am ales: antreprenor la Tulcea, la Vâlcea, Rădăuţi, Bistriţa, Vaslui. Sunt oameni care n-au mai fost implicaţi până acum în politică, oameni care au avut o cifră de afaceri de peste 1 milion de euro, care au avut 200-500-1.000 de salariaţi, au dat mâncare la oameni, au arătat că pot în mediul privat. Nu-i găsesc peste tot, de aceea voi lua în continuare oricâţi traseişti e nevoie ca să bat PSD şi PNL. Şi mi-o asum. Nu vreau să fiu un partid eşuat, cum este USR. Şi USR e plin (de traseişti – n.r.). Singurul europarlamentar pe care-l are USR, domnul Vlad Botoş, s-a plimbat pe la vreo cinci partide. Despre ce vorbim?”, a explicat George Simion la Prima TV.

Tudor Ciuhodaru a fost ales, în 2019, europarlamentar pe listele PSD, fiind impus de Dan Voiculescu după o negociere cu Liviu Dragnea, care la vremea aceea era liderul PSD. Ciuhodaru a schimbat mai multe partide, printre care PSD, PPDD şi UNPR. În AUR, Ciuhodaru se va reîntâlni cu Cristian Terheş, ales europarlamentar tot pe listele PSD, trecut între timp în formaţiunea condusă de George Simion.

Citește și Marcel Ciolacu: „Nu va exista niciun Ţinut Secuiesc niciodată în Romania. Nu va vinde nimeni Ardealul”

Dan Bittman ar putea fi candidat AUR la Primăria Sectorului 1

George Simion a spus că Dan Bittman, solistul trupei Holograf, va fi candidatul AUR pentru Primăria Sectorului 1.

„Este una dintre opţiunile pe care le-am pus într-un sondaj de opinie. O să pun candidaţi din toate zonele, dacă ei merg pe această variantă de comasare, nu mă dau în lături de la nimic, nu văd de ce aş face-o, trebuie să maximizez scorul naţional, aşa că invit toţi candidaţii de oriunde să vină la mine”, a încheiat Simion.