Premierul Ciolacu intervine în scandalul legat de Roșia Montană: „A fost folosită ca să se inventeze o entitate politică. Iar acum ne vine factura”

Premierul României, Marcel Ciolacu îi acuză pe cei din USR, în scandalul în urma căruia țara noastră ar trebui să plătească despăgubiri uruale fiindcă o corporație străină nu a mai exploatat, până la urmă, aurul de la Roșia Montană.

24 feb. 2024, 16:12
Premierul Ciolacu intervine în scandalul legat de Roșia Montană: „A fost folosită ca să se inventeze o entitate politică. Iar acum ne vine factura”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis un mesaj dur celor din USR pe tema Roșiei Montane.

Ciolacu: „A fost folosită ca să se inventeze o entitate politică. Iar acum ne vine factura”

„Roșia Montană (a fost folosită) ca să se inventeze o entitate politică (…), iar acum ne vine factura: după unii, două miliarde de dolari, după alții, cinci miliarde de dolari. Asta e factura pe care o să o plătim toți românii. La un moment dat, cineva a vrut să folosească Roșia Montană, ‘Uniți Salvăm Roșia Montană’, ca să creeze (Uniunea) Salvăm România. Acesta este adevărul”, a spus Marcel Ciolacu”, care a participat, sâmbătă, la un eveniment politic în județul Harghita.

Citește și Marcel Ciolacu: „Nu va exista niciun Ţinut Secuiesc niciodată în Romania. Nu va vinde nimeni Ardealul”

Nicu Fălcoi, deputat USR, i-a răspuns lui Marcel Ciolacu.

„Procesul începuse de trei ani când s-a înființat USR. Să nu uităm că procesul Roșia Montană a început cu mult înainte de a se în înființa USR-ul și cred că Marcel Ciolacu ar trebui să caute mai degrabă în ograda proprie cine este vinovat. Are un consilier onorific acolo, pe dl. Ponta, care a făcut tot ce i-a stat în putință să se ajungă în situația în care s-a ajuns acum. A încercat să modifice legislația, dând toate asigurările celor care doreau să exploateze aurul acolo, astfel încât aceștia să ajungă, după aceea, să aibă argumente cu care să meargă în instanță.

Deci, acolo ar trebui să caute vinovatul, nu la USR, care s-a înființat mult mai târziu, în 2016. Procesul începuse, cred, din 2013”, a spus deputatul USR la Antena 3 CNN.

Citește și Sorin Grindeanu dezvăluie deja candidatul „comun”: „Vom da viitorul preşedinte al României, pe Marcel Ciolacu. Anul acesta vom câştiga toate alegerile”