Dan Bittman e de acord cu lockdown-ul în România, cu o singură condiție: „Doamna Moldovan, vă rog frumos, vă daţi demisia? Vreau să văd și eu o chestie de demnitate umană”

Dan Bittman continuă să se arate revoltat de modul în care autoritățile știu să gestioneze pandemia de coronavirus.

08 apr. 2021, 09:37
Dan Bittman e de acord cu lockdown-ul în România, cu o singură condiție: „Doamna Moldovan, vă rog frumos, vă daţi demisia? Vreau să văd și eu o chestie de demnitate umană”

Dan Bittman a spus că ar fi de acord cu ideea secretarului de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, de a băga România în lockdown, cu o singură condiție: să își dea demisia, în cazul în care, după două săptămâni de carantină totală, nu va exista vreun efect.

”Eu cred că ne pierdem timpul şi sunt convins de ceea ce spun. Ne pierdem timpul, pentru că eu vă văd seară de seară, vă urmăresc emisiunile (…) Cred că de un an de zile ne pierdem timpul, fără să acţionăm, fără să cerem dreptatea pe care, până la urmă şi legea şi justiţia ne-o conferă”, a spus Bittman.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, este de părere că o carantină de două săptămâni la nivel național „ar face minuni” în România, dar că înțelege de ce românii se tem atât de tare de o astfel de măsură.

„Seară de seară ne punem întrebări, pentru că aşa este produs sistemul, adică nouă ni se dau subiecte în fiecare zi, cum a încercat doamna Moldovan astăzi să ne spună, că ea preferă o carantină. Sunt de acord, dar eu sunt de acord să spună aşa.

Doamna Moldovan, eu sunt de acord să stau două săptămâni în carantină începând cu mâine, dar dacă nu se întâmplă nimic şi vreau să vă controlez în două săptămâni, vă daţi demisia, dumneavoastră și toți ceilalți ai dumneavoastră? Trebuie să existe un raport de forţe egale.

Vă daţi demisia dacă nu se îmbolnăveşte nimeni, dacă nu aveţi niciun efect, dacă suntem sănătoşi cu toţii, dacă noi ne-am carantinat ca în anul trecut ca proştii şi nu s-a întâmplat nimic, vă daţi demisia? Dumnevoastră, Guvernul, ăia, ăla, că sunt nume”, a declarat Dan Bittman la Antena 3.

Politicienii care iau decizii trebuie să și le asume și să fie trași la răspundere dacă dau greș cu măsurile pe care le impun, a mai spus artistul.

„Eu sunt un simplu cetățean, dar sunt niște oameni care trebuie să înțeleagă că își asumă niște răspunderi. După zece ani de zile sunt politicieni care acum răspund. Cu familiile lor, cu funcțiile lor, au început să fie luați și ei. Credeau că sunt invincibili, că sunt imortali, că sunt excepționali.

La un moment dat se face justiție în țara asta, în funcție de interese, nu că vreau eu, sau tu, sau domnii de aici din studio. Vreau să înțeleagă politicienii că la un moment dat vor veni alte generații de alți tineri frumoși (…) Cred că ne învârtim într-un cerc.

Trebuie cineva să își asume ceea ce face, ori aici în România au murit oameni la ATI arși, nu de COVID. Că erau internați pentru COVID e altă problemă, dar au murit arși. Nu răspunde nimeni. Dacă mâine îl calc pe unu pe o trecere de pietoni și sunt mai barosan, nu o să răspund, nu?

Vreau să o provoc pe doamna Moldovan. Doamna Molovan, mă uit în ochii dumneavoastră, vă rog frumos, dacă nu e nimic adevărat din ce spuneţi, vă daţi demisia? Nu o spun că o vă urmărim penal. Vă dați demisia? Vreau să văd și eu o chestie de demnitate umană”, a adăugat Dan Bittman.

Citește și Andreea Moldovan compară România cu Elveţia, după restricţiile de weekend: Toate magazinele se închideau la ora 19:00 şi NU se comenta!