EXCLUSIV. Dan Bittman îi ia apărarea Dianei Șoșoacă: „E primul politician căruia i se resping drepturile. A deranjat și acum există încercarea de a fi trasă pe dreapta”

Dan Bittman i-a luat apărarea senatoarei Diana Șoșoacă despre care spune că i s-au încălcat niște drepturi pe motiv că ea încă crede că România mai poate fi salvată.

27 apr. 2021, 23:49
EXCLUSIV. Dan Bittman îi ia apărarea Dianei Șoșoacă: „E primul politician căruia i se resping drepturile. A deranjat și acum există încercarea de a fi trasă pe dreapta”

Dan Bittman i-a luat apărarea senatoarei Diana Șoșoacă despre care spune că i s-au încălcat niște drepturi pe motiv că ea încă crede că România mai poate fi salvată.

„Trăim niște vremuri tulburi, dar cei de la putere scriu istoria. Ori o scriu strâmb, ori o scriu cum cred ei că este corect. Noi nu suntem de partea decidenților și atunci nu facem decât să stăm și să privim, Diana Șoșoacă e primul politician din istoria României căruia i se resping niște drepturi. E un senator ales, sigur că da. E un ales al poporului. A deranjat și acum sigur că există încercarea de a fi trasă pe dreapta. Azi am avut un interviu cu Șoșoacă. Am avut o discuție de aproape 3 ore, o să o vedeți cu alți ochi. Am vorbit despre cum a fost construit partidul și de faptul că a fost suspendată. E foarte interesantă discuția. Sunt puși la zid cei care încă cred că România mai poate fi salvată”, a declarat Dan Bittman, la RomâniaTv.

Derapajele Dianei Șoșoacă

Diana Șoșoacă a fost exclusă din grupul parlamentar al Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR), după un moment petrecut în Parlament, în care susținea că vaccinul Pfizer/BioNTech „distruge matricea națională a poporului român”.

„Domnia sa a refuzat sistematic să acționeze, atât în parlament, cât și în spațiul public, în conformitate cu strategia grupului senatorial AUR, precum și cu deciziile conducerii partidului. De la data prezentului comunicat, dna senator Diana Șoșoacă Ivanovici își exercită mandatul în afara grupului senatorial al AUR”, a precizat la acea vreme Biroul Național de Conducere.

Diana Șoșoacă a susținut atunci un discurs de la tribuna Parlamentului, în care a susținut, fără să prezinte vreo dovadă, că „femeile sunt omorâte și se distruge matricea națională a poporului român! Puteți să mă amendați, puteți să faceți ce vreți, adevărul va ieși la iveală! Omorâti România pas cu pas, vaccinând femeile, care duce la sterlitate”.

Un alt incident prin care s-a făcut remarcată Șoșoacă a fost cel din Parlament, unde senatoarea a refuzat să poarte masca de protecție. În urmă cu câteva săptămâni, Diana Şoşoacă a chemat poliţia la Parlament, după ce a avut schimburi de replici cu preşedinta Comisiei juridice a Senatului, Iuliana Scântei, unde aceasta trebuia să fie audiată înainte de a fi sancţionată pentru comportamentul în Senat, la propunerea PNL. Scandalul a început de la faptul că Scântei i-a cerut acesteia să poarte mască de protecţie. Ulterior Şoşoacă a sunat la 112 după ce nu a fost lăsată în sală, susţinând că a fost „bruscată şi lovită”. Ea a precizat că va face plângere penală împotriva Laurei Scântei dar şi a câtorva angajaţi ai Senatului.

După scandalul din Parlament, senatoarea Șoșoacă a spus că vrea să-și ia permis de port-armă și că va solicita pază non-stop.

„În acest context îmi voi lua inclusiv permis de port-armă şi o să solicit pază non-stop, dacă inclusiv în Parlamentul României eşti bătut ca senator. România nu e stat de drept. În România s-a instaurat dictatura. Păi în Rusia e mai multă democraţie decât în România de o mie de ori. Şi în China e democraţie”, a declarat ea atunci.

Citiți și Dan Bittman, o nouă declaraţie controversată! Ce a spus depre moartea celor trei mari artişti, Cornelia Catanga, Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă