Dan Ciotoi, operat de urgență după ce a fost diagnosticat cu cancer de colon: „Primul medic mi-a zis că n-am nimic. Dacă era după el, muream cu zile. Mi s-au tăiat 12 cm din intestin”

La sfârșitul anului 2023, solistul trupei Generic a fost diagnosticat cu hernie ombilicală și operat de urgență. Nici anul 2024 nu a început prea bine pentru Dan Ciotoi, un alt diagnostic căzând ca un trăsnet asupra lui. Artistul a fost diagnosticat cu cancer de colon și a fost supus unei alte intervenții chirurgicale de urgență, în timpul căreia i s-au tăiat 12 cm din intestin.

31 ian. 2024, 08:47
Dan Ciotoi, operat de urgență după ce a fost diagnosticat cu cancer de colon: „Primul medic mi-a zis că n-am nimic. Dacă era după el, muream cu zile. Mi s-au tăiat 12 cm din intestin”

Dan Ciotoi a petrecut mult timp prin spitale în ultimele luni, dar are speranța că va putea reveni pe scenă în luna martie. Cel puțin așa l-a asigurat medicul chirurg Marius Coțofană, care l-a operat de cancer de colon. Artistul a povestit că a fost la un pas să-și piardă viața după ce primul medic care l-a consultat i-a spus că nu are nimic și că se poate întoarce liniștit acasă, deși el se simțea extrem de rău.

Dan Ciotoi, operat de urgență după ce a fost diagnosticat cu cancer de colon: „Puteam să mor cu zile”

A avut, însă, inspirația să ceară o a doua opinie, iar de data asta a primit diagnosticul corect: cancer de colon. Dan Ciotoi a fost supus unei operații de urgență pe 11 ianuarie, în timpul căreia i s-au tăiat 12 cm din colon și i s-a pus anus contra naturii. Va reveni pentru o a doua operație în luna februarie, în care i se va reface circulația.

Citeste si Primele imagini cu Dan Ciotoi pe patul de spital! ”Și Superman a avut nevoie de medici”| FOTO

”Am avut mai întâi un medic la Târgoviște, care însă mi-a dat drumul acasă,  a zis că n-am mai nimic, dar, după externare, nu m-am simțit deloc bine. Am întrebat și alt medic, care pe loc mi-a făcut un CT. Rezultatul l-a speriat, m-a trimis de urgență la București, ca să fiu operat. Păi, dacă mă luam după primul medic, muream cu zile, acasă!

Am fost diagnosticat cu cancer la colon, nu mă feresc să spun, am fost operat în regim de urgență, căci se fisurase o parte din intestin și toată murdăria pătrundea în sânge. Operația a durat cam 3-4 ore, mi-au tăiat 12 cm din intestin. Medicul Marius Coțofană este cel care mi-a salvat viața, în ultima clipă.

Mi-a spus că, dacă mai întârziam să vin la spital, la București, muream, cu zile, acasă. Acum am anus contra naturii, dar luna viitoare mai urmează o operație, după 20 februarie, în care mi se va reface circulația. Voi fi ca înainte, ca nou”, a declarat Dan Ciotoi pentru Playtech Știri.

Ce regim trebuie să țină Dan Ciotoi

Până în februarie, Dan Ciotoi trebuie să urmeze și un mic regim. Apoi, dacă lucrurile evoluează bine, artistul ar putea reveni pe scenă, începând cu luna martie.

Citeste si Dan Ciotoi desființează noua generație. Ce spune despre artiștii momentului: „A devenit un balamuc. Tinerii vor versuri deocheate”

Medicul mi-a explicat totul, pe înțelesul meu. Am noroc că acest cancer a fost în faza a doua, că nu s-a generalizat. Medicul a tăiat acea bucată de intestin, în care se adunase tot rău, toată boala. Nu e nevoie nici de chimioterapie. Acum țin o dietă, nu am voie prăjeli, mâncăruri care balonează, ci pește și pui, la grătar, și multe legume. Iar din martie pot să revin pe scenă, așa m-au asigurat medicii”,  a explicat artistul pentru sursa citată.