Diaconescu a anunţat OFICIAL că va candida împotriva lui Ponta: "Fiica mea l-a preferat pe premier"

Publicat: Marţi, 30 Octombrie 2012 20:20 // Actualizat: Marţi, 30 Octombrie 2012 22:25 // Sursa: RTV.net

Dan Diaconescu a anunţat, marţi seara, într-o conferinţă de presă, organizată la sediul OTV, că va candida la alegerile parlamentare împotriva lui Victor Ponta, în colegiul 6 Târgu Jiu.

"Vreau să vă anunţ că, începând de azi, doi noi membri ai PPDD: eu şi colegul meu Tudor Barbu. Tot astăzi, ni s-au alăturat o mulţime de alte somităţi precum doctorul Firică, membru al mai multor academii din străinătate, precum şi academicianul Mircea Ifrim", a anunţat Dan Diaconescu.

Totodată, Diaconescu a anunţat oficial că va intra în cursa pentru câştigarea colegiului 6 Camera Deputaţilor din Târgu Jiu, concurându-l pe preşedintele PSD, Victor Ponta. În acest scop, Diaconescu îşi va muta domiciliul în oraşul gorjean pentru următoarele 30 de zile.

"Candidez pentru că România trebuie să scape de prim-ministrul care a înrăutăţit vieţile românilor şi a scăzut nivelul de trai. Aţi văzut cu toţii în ultimele zile cum megaciocoii fug de înfruntare, aţi văzut un blat ordinar între ARD şi USL, ARD desemnându-şi candidaţi de mucava acolo unde candidează lideri ai USL şi viceversa. Noi am ales colegiul în care candidează Victor Ponta, colegiu care va deveni cel mai important din România. Candidez pentru a convinge oamenii din Târgu Jiu că revoluţia votului trebuie să înceapă acolo", a declarat Diaconescu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul OTV.

Liderul PPDD s-a arătat încrezător că îl va scoate pe Victor Ponta din Parlament. "Ziua de 9 decembrie va fi ultima zi în care Victor Ponta va fi prim-ministru în România. Cred că el ar trebui să demisioneze de acum, nu să folosească un între guvern împotriva mea. Îi va fi greu să renunţe la maşina cu girofar şi la elicopter, dar fără ele îi va fi foarte greu să mă poată învinge", a apreciat Diaconescu.

Acesta a explicat şi de ce a ales să candideze împotriva lui Ponta şi nu în Teleorman, contra lui Antonescu. "Fiica mea l-a preferat pe Victor Ponta pentru că se distrează teribil când îl vede la televizor pe Ponta pe care îl compară cu Mickey Mouse", a mai spus Diaconescu.

El a precizat că pentru Senat va candida Tudor Barbu, colegul său de la OTV.

Pe de altă parte, Dan Diaconescu a declarat că în colegiul în care va încerca să obţină un mandat de parlamentar George Becali, PP-DD l-a desemnat candidat pe Mircea Chelaru.

"Toţi candidaţii noştri importanţi i-am direcţionat către candidaţii lor importanţi, Mihai Răzvan Ungureanu, Vasile Blaga, Elena Udrea", a ţinut să sublinieze realizatorul de televiziune.

Dan Diaconescu a declarat că toţi cei aproximativ 500 de candidaţi ai PP-DD au semnat o declaraţie de demisie în alb şi o conveţie, valabile pe toată durata mandatului, prin care, dacă vor fi aleşi în Parlament şi vor părăsi partidul, se obligă să plătească despăgubiri partidului care le-a susţinut candidatura în alegerile parlamentare.

El a explicat că acesta este un demers juridic prin care se încearcă împiedicarea traseismului politic şi "securizarea" votului populaţiei. Diaconescu a precizat că despăgubirile nu vor fi plătite dacă persoana părăseşte şi Parlamentul.

Chestionat dacă nu cumva acest demers nu vine în contradicţie cu faptul că mai mulţi candidaţi ai PP-DD în alegerile din 9 decembrie provin de la alte partide, el a menţionat că aceştia sunt doar în număr de 50 şi au făcut dizidenţă în partidele lor.

Întrebat dacă va mai continua să îşi facă propria emisiune de televiziune, Dan Diaconescu a răspuns că în continuare va putea fi văzut de alegători în studiourile televiziunile locale din judeţul Gorj, în "absolut toate scările de bloc, în curţile oamenilor şi în pieţe".

Candidatura liderului PP-DD, Dan Diaconescu, pentru un mandat de deputat în Colegiul 6, Târgu Jiu, unde candidează şi preşedintele PSD, Victor Ponta, a fost înregistrată oficial, marţi seară, la Biroul Electoral Judeţean Gorj. Principalii contracandidaţi ai lui Dan Diaconescu în Colegiul 6 pentru Camera Deputaţilor sunt liderul PSD, Victor Ponta, şi consilierul municipal PDL Nicolae Daviţoiu, care este şi preşedintele PDL Târgu Jiu.

Liderul USL Victor Ponta şi-a depus marţi candidatura la alegerile parlamentare din 9 decembrie, alături de ceilalţi şapte candidaţi din partea USL Gorj. Victor Ponta va candida în Colegiul 6, Târgu Jiu, pentru un post de deputat.

Întrebat de jurnalişti dacă se teme de contracandidaţii lui, Victor Ponta a răspuns: "N-am contracandidaţi în Târgu Jiu. Eu n-am contracandidaţi aici. Singura problemă este să-i conving pe oameni cum i-a convins şi domnul primar Cârciumaru, şi domnul Călinoiu, să mă ţină în echipă. Aici e important ca oamenii să aibă în continuare încredere în noi".

Întrebat dacă are emoţii, Victor Ponta a răspuns: "Am emoţii şi pentru 2016, mai ales că acum.... or să mă voteze oamenii, dar în 2016 vreau să văd dacă va fi la fel."

Ulterior, liderul PSD a declarat că "este posibil" ca USL să obţină toate cele opt colegii din Gorj cu peste peste 50 la sută din voturi.

"Eu consider că este un obiectiv rezonabil şi posibil ca USL să câştige cu peste 50 la sută toate cele opt colegii din Gorj. De altfel, în 2008, când eram separaţi de PNL, noi am avut patru colegii cu peste 50 la sută şi celelalte în apropiere, acum, împreună cu colegii liberali da, cred că vom câştiga toate cele opt colegii", a spus Ponta, după depunerea candidaturii la BEJ Gorj, potrivit Mediafax.

Referitor la posibila candidatură a lui Dan Diaconescu în Gorj, Ponta a mai spus, răspunzând unei întrebări, că "toată lumea e binevenită" în acest judeţ, dar că "mulţi au venit şi au plecat".

"Aveţi dumneavoastră, presa, o obsesie. Nu ştim dacă vine şi mulţi au venit şi au plecat. Toată lumea e binevenită la Gorj. Cum e vorba, lung e drumul Gorjului. Dar nu asta e problema, problema e că Gorjul e un judeţ dezavantajat de ceea ce s-a întâmplat în România după 1990. Încet-încet am început să reconstruim această zonă şi să dăm oamenilor o speranţă de a trăi aici, de a trăi o viaţă mai bună", a afirmat Ponta.

 

loading...
5 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
02 nov 23:33
Răspunde | Votează email 0 email
gorjan
Din nefericire la nivelul Gorjului s-a creat o retea de tip mafiot cu multiple increngaturi in sfera economica in centrul careia se gaseste insusi inspectorul sef al IPJ Gorj. Există elemente de evaziune fiscală majoră la nivelul Gorjului, dar care nu apar scriptic nicăieri fiindcă toate documentele poliţiştilor sunt aprobate în final de şeful IPJ Gorj, acesta fiind de fiecare dată deranjat de încercările unor politisti de a “atinge” patronii din cercul lui de relaţii. Poliţiştii gorjeni sunt puşi în situaţii penibile în faţa unor mari patroni datorită implicării şefului IPJ Gorj în “minimalizarea” unor nereguli grave cu efect negativ major în sfera evaziunii fiscale.
Actualul sef al IPJ Gorj este un fost lăcătuş mecanic, devenit între timp subofiţer de poliţie, numit la cârma IPJ Gorj în 2009, după ce a absolvit o facultate de stiinţe juridice şi administrative. Valabilitatea numirii sale în funcţie este îndoielnică tinând cont că legea prevede vechime în ştiinţe juridice de minim 5 ani, Caragea având la acel moment doar 2 ani vechime în materie juridică. Mai mult decât atât, în 2005, a fost promovat adjunct al IPJ Gorj fără a avea facultatea de drept, fostul şef al instituției modificând fişa postului (menţionând studii superioare şi nu juridice, cum ar fi trebuit) special pentru Caragea. În aceeaşi perioadă, Caragea punea rezoluţii pe dosare penale fără a avea dreptul legal de a se ocupa de acest lucru.
Se accentuează în fiecare zi razboiul mediatic dintre şeful inspectoratului şi presă, deoarece manifestările ofensive si trecutul precar al acestuia l-au împins în a încerca să cumpere jurnalişti şi televiziuni locale care sa-i facă pe plac. Cu toate acestea vor exista mereu oameni verticali care vor scrie lucrurile aşa cum sunt, iar în acest sens, pentru a vă atrage şi mai mult atenţia asupra imaginii pe care Caragea Viorel Salvador o are şi menţine la nivelul jude
31 oct 09:06
...width="150" /> Vreau să vă anunţ  începând de azi, doi noi membri ai PP-DD: eu şi colegul meu Tudor Barbu… - DDD, aseara Nu mai revin asupra candidaturii lui Dan Diaconescu, am explicat ieri ...
30 oct 23:37
Răspunde | Votează email 3 email
FIX
Striblea ești penibil luând in derâdere tot ce spune DAN DIACONESCU ; TU și dragoteasca fugara ; vrei să știi ceva ? eu nu voi vota usl-ul tau mafiot ci PPDD !
30 oct 22:01
...la sediul OTV, că va candida la alegerile parlamentare împotriva lui Victor Ponta, în colegiul 6 Târgu Jiu. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Diaconescu a anunţat OFICIAL că va candida împotriva lui Ponta: "Fiica mea l-a preferat pe...
30 oct 21:28
Răspunde | Votează email 0 email
Cristian
Este de ras domnilor, de aceea va propun sa vizitati http://cristian-gino.blogspot.com
aici gasesti sute de bancuri
30 oct 20:45
...la sediul OTV, că va candida la alegerile parlamentare împotriva lui Victor Ponta, în colegiul 6 Târgu Jiu. Citește mai departe…. Citeste toata stirea Dan Diaconescu a anunţat OFICIAL că va candida împotriva lui Victor Ponta la Târgu Jiu la ...
1
EUR
4.8357
RON
13 Aug
noapte 20 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H