Dan Diaconescu a depus ofertă pentru privatizarea combinatului Oltchim

Preşedintele PP-DD, Dan Diaconescu, a ajuns la sediul OPSPI, pentru a depune o ofertă pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim Râmnicu-Vâlcea (OLT), informează MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
17 sept. 2012, 09:34
Dan Diaconescu a depus ofertă pentru privatizarea combinatului Oltchim

„Depun cea mai mare ofertă şi sigur câştig”, a spus Diaconescu la intrarea în sediul MInisterului Economiei şi Comerţului.

Anterior s-au prezentat la OPSPi omul de afaceri Ştefan Vuza şi reprezentanţii companiei PCC SE.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de cumpărare a Oltchim este luni, 17 septembrie, ora 12.00. Ofertele cu preţul propus vor fi deschise marţi, 18 septembrie, iar în aceeaşi zi va urma licitaţia cu strigare.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, l-a informat pe Victor Ponta, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că până în prezent 12 firme au cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea Oltchim, prim-ministrul atenţionându-l să nu vorbească la microfon pentru că vrea să rămână „una şi bună”, care să salveze locurile de muncă.
 
În urmă cu două săptămâni Guvernul a schimbat strategia de privatizare a Oltchim, prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de stat, respectiv 54,6% din capitalul social, şi a creanţelor Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) şi Electrica SA, reprezentând 1,8 miliarde lei sau 56% din datoriile companiei.
 
Vechea conducere a Oltchim a demisionat, iar acum statul român deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din titlurile combinatului chimic. Potrivit celor mai recente date, în acţionariatul Oltchim se mai regăsesc compania germană PCC SE (18,32%) şi fondul de investiţii Carlson Ventures, înregistrat în Marea Britanie, care deţine prin Nachbar Services 14,02% din titluri.
 
Privatizarea Oltchim reprezintă una dintre condiţiile pentru aprobarea de către board-ul director al FMI a celei de-a şasea evaluări a acordului cu România.