Dan Diaconescu va fi CERCETAT de DNA în urma plângerii OPSPI

DNA îl va cerceta pe Dan Diaconescu pentru faptele reclamate de OPSPI împotriva patronului OTV. Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că plângerea depusă de către Remus Vulpescu este de competenţa DNA, informează România TV.

RomaniaTV.net
05 oct. 2012, 10:40
Dan Diaconescu va fi CERCETAT de DNA în urma plângerii OPSPI

Plângerea a fost trimisă DNA, iar procurorii îl vor ancheta pe Dan Diaconescu.

Potrivit Ministerului Public, DNA are competenţa de a investiga faptele reclamate de Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) împotriva lui Dan Diaconescu.

„Din analiza plângerii depuse de OPSPI împotriva lui dan Diaconescu rezultă că faptele atrag competenţa DNA”, a comunicat, vineri, Ministerul Public, la solicitarea Mediafax.

 CITEŞTE ŞI Diaconescu a depus la Parchet plângerea penală împotriva lui Ponta şi Vulpescu. DD cere despăgubiri „uriaşe”

Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a sesizat miercuri Parchetul în privinţa săvârşirii de către Dan Diaconescu, patronul OTV, a infracţiunii de înşelăciune în formă continuată prin inducerea în eroare şi pentru dobândirea fără drept a calităţii de adjudecatar al Oltchim.

„Şeful OPSPI, Remus Vulpescu, sesizează, astăzi, 3 octombrie, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, cu privire la săvârşirea de către numitul Diaconescu Cristian Dan a infracţiunii de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, prin inducerea în eroare a statului român şi a opiniei publice în ce priveşte existenţa la dispoziţia numitului Diaconescu Cristian Dan a sumei de circa 200 milioane de lei necesară pentru cumpărarea pachetului majoritar de acţiuni deţinut la Oltchim de statul român, prin MECMA – OPSPI”, anunţa Ministerului Economiei.

Dan Diaconescu a fost declarat câştigător, în urmă cu aproape două săptămâni, al licitaţiei pentru preluarea a 54,8% din acţiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei (45 milioane de euro), cel mai mare preţ, pentru titlurile deţinute de stat.

Contractul de preluare a acţiunilor nu a fost semnat, întrucât Dan Diaconescu, nu a prezentat OPSPI dovezi că deţine suma pe care s-a angajat să o plătească pentru titluri.