Dan Diaconescu cere despăgubiri membrilor CNA pentru daune aduse OTV

După ce Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea OTV de suspendare a deciziei CNA privind înjumătăţirea licenţei acordate postului, Dan Diaconescu vrea despăgubiri de la membrii Consiliului.

RomaniaTV.net
11 mai 2012, 20:55
Dan Diaconescu cere despăgubiri membrilor CNA pentru daune aduse OTV

Patronul OTV, Dan Diaconescu, vrea ca membrii CNA să plătească despăgubiri pentru daunele produse postului său de televiziune prin deciziile repetate de înjumătăţire a licenţei de emisie.

„Luni noi vrem să punem un sechestru asigurator pe toate averile membrilor CNA. E vorba de averile lor personale: apartamente, maşini, tot ce au putut identifica avocaţii noştri. Asta pentru că noi am început un proces în civil pentru pagubele pe care ni le-au adus aceşti oameni de la CNA. Contracte de publicitate anulate, deteriorarea imaginii şi aşa mai departe. Am făcut plângeri penale fiecărui membru CNA în parte şi le-am cerut nişte daune, iar de luni vom începe să sigilăm proprietăţile lor, ca în sfârşit să-i mai ardă şi pe ei la buzunar”, a declarat Dan Diaconescu la România TV.

Realizatorul TV a explicat şi cum a reuşit OTV să câştige procesul cu CNA: „CNA, dacă ar fi avut răbdare şi ne-ar mai fi dat încă trei ore de sancţiuni înainte să ne închidă, poate nu ar mai fi pierdut astăzi. Dar în graba de a ne închide gura, ei au încălcat legea 504 a audiovizualului, care, strâmbă, aşa cum e ea, prevede închiderea postului abia după două întreruperi de trei ore ale emisiei. Atât de grăbiţi au fost să ne închidă încât au înjumătăţit licenţa de trei ori”.

Curtea de Apel Bucureşti a admis, vineri, solicitarea OTV de suspendare a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului privind înjumătăţirea licenţei acordate postului, a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Cătălin Fenechiu. Potrivit avocatului OTV, Curtea de Apel Bucureşti a dispus suspendarea deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) nr. 157 din 27 martie privind reducerea licenţei OTV cu şase luni, până la data de 28 septembrie.